Slik presenterer du kontinuerlig forbedring på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kontinuerlig forbedring er prosessen med å gjennomføre løpende endringer i en organisasjons arbeidsprosesser med målet om å øke effektiviteten i organisasjonens virksomhet. Gradvise endringer er lett adopterbare i sammenligning med store endringer implementert på en gang. Kontinuerlige forbedringer blir introdusert gjennom opplæring, veiledning og bruk av informasjonsteknologi verktøy. De pågående endringene fører til lavere kostnader og økt ytelse i organisasjonen, mens store endringer ofte forstyrrer driftens drift og kostbare. Kontinuerlige forbedringer på arbeidsplassen minimerer derfor behovet for plutselige endringer og sikrer at veksten flyter jevnt.

Brainstorm på levedyktige tilnærminger for å forbedre effektiviteten og utarbeide et klart rammeverk for å øke produksjonen. Oppgi de spesifikke forbedringene du vil introdusere i sin prioriterte rekkefølge, og angi tidsrammen for hver av dem. Fastsett frister for å nå dine målrettede mål for å skape et resultatorientert arbeidsmiljø.

Kommunisere omfanget og målene for de tiltenkte kontinuerlige forbedringene til alle medlemmer av organisasjonen. Bruk interne kommunikasjonsmedier som oppslagstavler, e-post, avdelingsmøter og elektroniske nyhetsbrev for å nå ut til alle medlemmer av organisasjonen.

Tren og mentor dine ansatte for å utstyre dem med klar forståelse av deres roller, grenser og privilegier for deres ansvar i kontinuerlig forbedring. Sørg for at trenings- og veiledningsprogrammene dine er gradvise i forhold til ditt kontinuerlige forbedringsprogram.

Angi ytelsesstandarder for hver av de ytelsesfremmende endringene du planlegger å introdusere. Dette vil gjøre det mulig for deg å overvåke fremdriften i de kontinuerlige forbedringene, og måle de faktiske ytelsesstandardene mot de målrettede resultatmålene.

Begynn å innføre gradvise endringer i eksisterende arbeidsprosesser og ressursstruktur. Oppmuntre kreativitet og innovasjon, og eliminere søppelfulle prosedyrer. Bestrebe seg på å optimalisere bruken av tilgjengelige ressurser, og deretter vurdere gradvis innføring av nye ressurser som informasjonsteknologisk utstyr.

Tips

  • Gi dine medarbeidere de nødvendige materialene for å oppfylle de nye resultatforventningene. Behandle prosessfeil, men tilgi menneskelige feil. For eksempel, hvis prosessen er årsaken til menneskelig feil, redesign prosessen og trene arbeideren i en ny prosess som vil forbedre ytelsen.

Advarsel

Ikke sett urealistiske mål, fordi dette kan demoralisere ansatte og overstretch organisasjonens ressurser.