Leader vs Manager

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å være en leder og å være leder er to forskjellige ting. I bedriftens verden er de stort sett forskjellige jobber som krever forskjellige ferdighetssett. Ja, det er likheter, og det er vanskelig å bli ansett som en god leder uten lederskap. Men å være en leder betyr ikke at du har den iboende evnen til å lede. Og ledere gjør ikke nødvendigvis de beste lederne.

Lederskap Definisjon

Ledere kan bli funnet i alle hjørner av kontoret eller arbeidsplassen. En person kan betraktes som en leder når han med hell kan oppfordre andre til å følge sin ledelse og påvirke kolleger for å jobbe mot et mål der målet er til fordel for gruppen. Lederskap er en medfødt evne som er vanskelig å lære. Imidlertid kan de ikke klarte å håndtere komplekse forretningsmessige problemer

Manager Definisjon

En leder er noen som vanligvis er en leder som standard på stillingen. Ansatte følger ham fordi de er pålagt i jobben beskrivelser. Ledere tilbyr stabilitet og tillit til en organisasjon. Ledere er gode til å delegere oppgaver og oppnå resultater, men kan ikke være den første personen ansatte ser når de trenger veiledning.

Forskjell

Ledelsen kan defineres som å gjøre ting riktig, mens lederskap gjør det rette. Ledere har underordnede, mens ledere har etterfølgere. Ansatte kan ikke føle en følelse av lojalitet til en leder, men vil holde seg til lederen fordi de har større følelse av tro på sistnevnte. Ledere som ikke har ekte lederegenskaper mangler visse egenskaper som er attraktive for tilhenger, som karisma.

Å være begge

Å kunne blande stilene til en leder og en leder representerer et fremtredende ferdighetssett. Det er derfor folk med evnen til å være ledere og ledere finnes på toppen av alle vellykkede selskaper. De mest vellykkede bedriftene og teamene har sterke ledere til å oppnå innkjøp fra ansatte og ledere som vet hvordan de skal få ansatte til å få resultatene som kreves for å oppnå suksess.