North Carolina: Felles leietakere mot leietakere i felles

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den spesifikke måten som eiendom holdes i Nord-Carolina, kan ha dype implikasjoner for hvordan det behandles i domstolene. Med lange røtter i engelskspråklig lov er varianter av tittel og eierskap av eiendom blant lynchpins av private eiendomsrettigheter - og blant de første fagene som er studert i lovskoler.

Felles leieforhold

Det viktigste aspektet å huske om felles leietak er at det er rett til overlevelse. Det vil si at når en eier går bort, blir eiers eierinteresse sendt til de overlevende eierne. Det går ikke til arvingene. Dette kan ha viktige implikasjoner i eiendomsplanlegging. Også i henhold til loven er alle andeler av eierskap i eiendommen utdelt. Historisk var eierskap også likeverdig blant alle partnere. En nylig endring i North Carolina-loven tillot imidlertid at eiere kan holde forskjellige størrelser av interesse i en eiendom uten å gi opp felles leieforhold. Hver part har full rett til å nyte eiendommen, og eiendommen er ikke partisjonert eller segmentert. Felles leieforhold kan kun eksistere med uttrykkelig samtykke fra alle eiere. Dette er viktig fordi det bidrar til å beskytte arvinger mot å bli uhell.

Fordeler og ulemper

De viktigste fordelene for North Carolina eiendeler holdt i felles leie er i enkelhet og i hvordan eiendommen overfører ved døden. Eiendeler som holdes i felles leieforhold, kan nås av alle samarbeidspartnere, selv om man skal være deaktivert eller på annen måte juridisk inkompetent. Videre, fordi eiendeler i felles leieforhold går til andre eiere, i stedet for arvinger, ved dødsfallet av en eier, omdirigerer interessen deres vedkommende. Dette kan være en viktig eiendomplanleggingsfaktor. Ulemper inkluderer tap av kontroll: Fordi aktiva omgår probate, kan du ikke kontrollere det via vilje eller tillit, eller på annen måte. Dine partnere vil ha umiddelbar og full kontroll.

Leietaker i felles

Som felles leietakere, leietakere i fellesskap egen en uendret interesse i eiendommen med full rett til nytelse av hele eiendommen. Eiendommen er ikke partisjonert eller oppdelt. Med fellesleilighet er det imidlertid ikke mulig å overleve. Når en eier dør, passerer hans eller hennes interesse gjennom probate til arvinger. Det går ikke gjennom til de andre eierne.

Fordeler og ulemper

Leietaker til felles tillater ulike prosentandeler i interesse. Det vil si at en partner kan eie en større andel enn andre partnere - en praksis forbudt under felles leieforhold mange steder, men ikke lenger i North Carolina. Det er også færre begrensninger på hvordan en eier kan disponere over sine aksjer i en eiendom. En eier kan selge sin interesse uten samtykke fra andre eiere. Hvis du legger til noen navn på listen over eiere i en bolig i felles eiendom, kan du opprette en skattepliktig gave.