Hvordan utvikle en kundeservicemodell

Anonim

En god kundeservicemodell fokuserer på å øke tilfredsheten mens du reduserer eller minimerer kundekonflikt. Implementering av en forretningsmodell som fokuserer på en atmosfære av service er viktig for de fleste bedrifter over hele verden. Kundeservicemodellene bør inkludere strategier for å få tilbakemeldinger fra kunder, beholde sint eller utilfreds kunder og kontinuerlig oppdatering av retningslinjer og tjenester for å møte kundenes behov.

Definer hva du og / eller ditt firma betyr med "kundeservice". Skriv ned alle aspekter av kundeopplevelsen du mener er viktig å jobbe med og utvikle. Se gjennom bedriftens mål og oppdrag for å avgjøre om det finnes noen kundeservicemodeller som allerede er skrevet inn i retningslinjene dine. Inkluder alt fra å ønske deg velkommen til kunden og hjelpe ham med produkter / tjenester hele veien til å tilby en klageoppløsningstjeneste når det oppstår problemer.

Utvikle en strategi for å ønske kunden velkommen til din bedrift. Dette betyr at du har en vennlig og lett atmosfære hvis du har en tradisjonell murstein og mørtelbutikk; Et eksempel er kjede varehus som WalMart som bruker greeters. Innbydende kunden betyr også å plassere produkter / tjenester på lettvint å finne steder.

Instituttets opplæringsprogrammer for ansatte som fokuserer på å forbedre og skape en kundeservice atmosfære. Hver ansatt skal ha en klar rolle, men kundeservice bør være en del av alle stillinger. Ansatte bør trent i innbydende kunder, bistå og snakke med kunder etter behov. Et selskaps omdømme og merkevarebilde er delvis avhengig av et kundeservicefokus, og derfor bør det brukes arbeidstreningstrening.

Lag planer om å inkludere kundeservice etter at et kjøp er gjort. Lavpris eller gratis installasjonstjenester bør vurderes hvis du selger dyrevarer som apparater eller elektronikk. Tekniske støttetjenester og servicegarantier er også muligheter som forbedrer selskapets kundeservicebilde.

Gjør bedriftens ledende personale tilgjengelig for eventuelle kundeproblemer eller bekymringer som må tas vare på umiddelbart. Navn og telefonnummer til bedriftsledelsen skal være lett tilgjengelig for ansatte på lavt nivå hvis ledelsen ikke er tilgjengelig.

Vurder å bruke flere kanaler til å kommunisere med kundene dine. Oppgi et gratisnummer eller lokalt telefonnummer slik at kundene kan ringe og komme i kontakt med en kundeservicerepresentant for å snakke om problemer og klager. Inkluder andre kommunikasjonskanaler som live nettstedstøtte og sosiale medier som Twitter og Facebook. Når kundene trenger å komme i kontakt med en bedriftsrepresentant, bør det være ganske enkelt å gjøre det.

Utvikle en klar metode for å løse kundeklager. Bestem hvordan og med hvem klager skal håndteres og løses. Overvei å bruke CRM-programvare (Customer Relationship Management) som den som tilbys av Oracle for å hjelpe. Instituttets klageoppløsningspolitikk som å gi kontoutskudd, gratis kuponger og produkter, eller refusjoner. En god kundeservicemodell bør være fleksibel og løse hver klage i hvert enkelt tilfelle.