Hvordan skrive en rengjøringsjobbbeskrivelse

Anonim

Jobbeskrivelser beskriver ansvar, individuelle oppgaver, mål og samspill som er nødvendige for spesifikke ansettelser. De følger ofte et lignende mønster, uansett hva jobben skjer. Dette gjør det mulig for arbeidsgiveren å holde ansatt ansvarlig og vurdere søkerens kvalifikasjoner. Beskrivelsen skal angi grunnleggende eller hovedansvar for jobben, med nøyaktig, klar informasjon. Skrive en rengjøringsbeskrivelse, følg disse prinsippene.

Skriv en kort oppsummering av stillingen, ikke mer enn to eller tre setninger, redegjør for ansvar, hvem arbeidstakeren rapporterer til, og hva som kreves og hvordan arbeidet utføres. Tenk på de spesielle behovene til stillingen du vil opprette og baser sammendraget på den.

Skriv jobben beskrivelsen i to deler. Del ett inneholder en oversikt over de viktigste ansvar og oppgaver i jobben, og del 2 inneholder perifere oppgaver eller oppgaver som alle ansatte deler.

For en rengjøringsstilling, for eksempel, vil medarbeideren rengjøre gulv ved å skrape, moppe eller støvsuge; tomme søppelkasser; vakuum møbler; rene glassflater; støv; forberede rengjøringsblandinger; dype rene tepper polsk eller voksgulv; følg rengjøringsinstruksjonene slik at inventar og møbler ikke er ødelagt; omorganisere eller flytte møbler for rengjøringsformål; og bestille forsyninger. Perifere oppgaver kan holde et generelt øye for sikkerhet eller veiledning av folk som har spørsmål. Jobben i seg selv er ikke definert av eksterne enheter.

Bruk spesifikke verb for å beskrive ansvar: rent, vakuum, rekkefølge.

Gå gjennom språket for å sikre at det er så detaljert og spesifikt som mulig. Folk som gjør ansettelsen må dømme søkere om de kan utføre oppgavene i listen over krav; så er det viktig å være spesifikk.