Slik starter du en fotballklubb

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En fotballklubb kan være en kilde til stor stolthet i et samfunn. Etablering av en klubb gir fremtidige muligheter for spillere og ledelse, underholdning for fans og inntekter for sponsorer og partnere. Å starte en fotballklubb kan være en skremmende oppgave, men det er skritt du kan ta for å gjøre det lettere. Vurder følgende oppskrift når du ser etter å etablere en fotballklubb.

Elementer du trenger

  • sjef

  • Sekretær

  • Kasserer

  • spillere

  • Finansiering

  • Felt (for praksis og kamper)

  • Utstyr

Slik starter du en fotballklubb

Fyll rollene som leder, sekretær og kasserer. Husk at dette er en bedrift, så du må fylle disse forretningsposisjonene for å sikre at klubben din ikke bare starter på høyre fot, men fortsetter også å vokse. Generelt vil en leder lede fotballaspekter av klubben, for eksempel squads, trening og overføringer. En sekretær vil ta vare på alt papirarbeidet som er nødvendig for å starte og drive en klubb, og generelt er den eksklusive kontakten med den lokale fotballforeningen (e). Kasserer styrer økonomien og er en integrert del av ledergruppen for å sikre at forretningssiden til klubben ikke påvirker fotballspillet negativt. Alle aspekter av ledelsen må ha sjekker og balanser og omfavne også den konflikten som sikkert kommer til å forekomme gjennom klubbens operasjon.

Finn finansiering. Hvert lag vil medføre betydelige oppstart og løpekostnader, men beløpet kan variere sterkt avhengig av klubbens mål. Noen innledende gebyrer for å forberede seg til: Registreringsavgift for de lokale FA, liga avgifter, jersey avgifter, utstyr, feltavgifter (praksis og match felt), forsikring, skatter og reise avgifter. Igjen, avhengig av klubbens statur, skal selv lønn for ledelse og spillere vurderes. Finansieringskilder kan komme fra mange områder og komme i mange forskjellige former: spillernes registreringsavgift, billettinntekter og til og med sponsorater hvis du er i stand til å skaffe dem. Mange tar i form av kontanter i bytte for reklame på sett og ved siden av kampfeltet, men like vanlig er utstyrs- og tjenestesponsor. Et eksempel på en tjeneste sponsing er et lokalt selskap som tilbyr et nettsted for klubben i bytte for reklame på kampene.

Registrer deg hos den lokale fotballforeningen (FA). Før et lag kan ta feltet må de registreres hos sin lokale FA. Vær forberedt på å fylle ut en god del papirer og bestem deg også for flere klubbnavn, bare hvis du velger det første valget ditt. Den lokale FA er der av mange grunner, nemlig å beskytte spillerne og klubber i ligaen, avgjøre om tvister og appeller og sikre totalkvaliteten på spillene.

Reserve felt for praksis og kamper. Disse kan være det samme feltet, men hvis klubben ikke er forberedt på å foreta betydelige investeringer på dette området, anbefales det at øvingsfeltene forblir separate for å redusere de totale kostnadene. Mange FA vil sende klubbene en liste over de lokale feltene, alt fra skoler til stadioner og priser som er satt for å matche kvaliteten. Det er viktig å besøke hvert potensielt felt før avtaler og juridiske dokumenter blir signert, da dårlig feltkvalitet kan hemme opplæring og føre til unødvendige skader.

Kjøp utstyr for trening og kamper. Dette inkluderer baller, kegler, fløyter, mål hvis ikke gitt av feltet og andre lignende verktøy for utvikling og forberedelse til kamper.

Tips

  • Siden kjører noen sportslige klubber er en bedrift, er det viktig å alltid holde dette i bakhodet. Selv om det kan være spennende og fasjonabelt å kjøpe Arsenal-repliktrøye til kamper, er det mye mer praktisk å se på lokale trykkeri- og screeningsbutikker for fulle sett. Sørg for at hver del av ledergruppen er dedikert til etableringen og kontinuerlig drift av klubben, da det er en vanskelig og langsiktig forpliktelse som er sikker på å teste alle involverte.

Anbefalt