Betydningen av arbeidsplassens etikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsplassetikk øker blant amerikanske selskaper. Ifølge etikkundersøkelsen for etikkhelsetjenesten i 2009 var 71 prosent av de ansatte fra den amerikanske regjeringen, for profitt og nonprofit-sektorer, ansett som senior ledere åpne og informative med sine ansatte, og 80 prosent sa at deres organisasjoner holdt arbeidstakere ansvarlige for feil. Etisk politikk på arbeidsplassen beskytter ikke bare selskapets eiendeler, men fremmer også et sunt og følelsesmessig sikkert arbeidsmiljø, ifølge Global Ethics University.

Beskytter grunnleggende rettigheter

Når bedrifter og arbeidstakere tenker på arbeidsplassens etikk, tenker de vanligvis på beskyttelse mot umoralsk oppførsel og ulovlig aktivitet på jobben.Men arbeidsplassens etikk gir også beskyttelse av grunnleggende menneskerettigheter på kontoret over hele verden. Ifølge Go Pinoy tvang arbeidsgivere i Filippinene barn så ung som 17 å jobbe til de var utmattet, og de som var deaktivert en gang, hadde ikke annet valg enn å leve i fattigdom. Selv ansatte i USA har møtt slike problemer som diskriminering basert på rase, kjønn og funksjonshemning, som fødte føderale dokumenter som sivile rettighetsloven, likelønnloven og amerikanerne med funksjonshemmingsloven som beskytter ansatte fra slike former diskriminering.

Beskytter selskapets eiendeler

Arbeidsplassens etiske standarder beskytter selskapet mot ansatte som stjeler eiendom og forfalsker dokumenter, for eksempel kostnadsrapporter, i henhold til Online Ethics Center. Etikk beskytter også en organisasjon fra ansatte som tar sykefravær i feriedager, tar lengre pauser eller bruker kontorutstyr til personlige prosjekter. Nøkkelen til å beskytte selskapets eiendeler er å verdsette medarbeiderbidrag og behandle arbeidstakere rettferdig, anstendig og med verdighet og respekt. Ansatte som er stolte av hva de gjør for selskapet og føler jobbene sine er viktige for å oppnå organisasjonens oppdrag, er mindre sannsynlig å stjele fra sine arbeidsgivere.

Gir emosjonell sikkerhet

Arbeidsplassens etikk gir følelsesmessig sikkerhet fordi ansatte kan gå på jobb og vite at andre arbeidstakere ikke vil plage dem, deres veiledere vil respektere dem begge og deres arbeid, og deres medarbeidere vil høste disiplinære tiltak dersom de stjeler rekvisita eller utstyr eller forfalsker firmaposter i henhold til til det globale etikkuniversitetet. Til slutt vil enten disiplinerte medarbeidere lære av sine feil og oppgradere deres etiske standarder eller selskapet vil avvise dem. Slike disiplinære praksiser fremmer et arbeidsmiljø for opptatt arbeidstakere.

Fremmer samarbeid

Organisasjoner finner vanligvis et "gap" mellom de verdiene de vil at deres ansatte skal etterligne og atferdene de faktisk reflekterer, sier Free Management Library. Følgelig tilpasser arbeidsplassens etikkprogrammer oppførsel av arbeidstakere med verdiene til deres arbeidsgivere. Dette "sinnets møte" fremmer en atmosfære av åpenhet, tillit og partnerskap, som alle er avgjørende for lagbygging. Og når ansatte forstår sine veilederes forventninger, føler de seg sterkt motivert til å utmerke seg på jobbene sine.

Fremmer et positivt offentlig bilde

Arbeidsetikk utstråler i det offentlige øye. Dette gjelder spesielt for høyprofilerte selskaper eller for ideelle organisasjoner som er avhengige av offentlige tilskudd eller private donasjoner, fordi slike givere trenger å vite hvordan du planlegger å bruke pengene sine. Høye etiske standarder på arbeidsplassen la slike "utenforstående" vite at du vil bruke pengene dine som du har bestemt, og at de vil se sluttresultatene av deres bidrag. Hvis du har mottatt donasjoner til ungdomsprogrammer, for eksempel, gi dine givere en liste over slike programmer som deres penger har betalt for, inkludert spesifikke navn og innhold på workshops.