Hva er fordelene med diagrammer?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et diagram er en grafikk designet for å formidle informasjon. Dette kan vises på en rekke måter fra den symbolbaserte "Do not Walk" tegnene du ser på gaten hver dag, til kakediagrammer som bryter ned kostnadsprosentandelene i næringslivet. Diagrammer gir et alternativt middel for folk å koble seg til informasjon og behandle dens betydning.

Visualisering av begreper

Diagrammer gir en måte for publikum eller klasserom å visuelt konseptualisere materialet og engasjere seg med det på en måte som ikke er nødvendig med forelesning alene. Enkelte typer diagrammer, som Venn Diagrammer, viser sammenhengen mellom begreper ved å plassere interrelaterte ord i overlappende bobler. Dette kan hjelpe elevene til å forstå leksjoner som kan virke for kompliserte når de kommuniseres i en rent forelesningsbasert undervisningssituasjon.

Et bilde kan si mer

Et diagram er i hovedsak et bilde som kommuniserer informasjon. Du kan ofte forklare statistiske data og annen viktig informasjon, for eksempel hvordan et bestemt system fungerer, raskt og med mindre belastning på ressurser. Bruke et diagram er mer effektivt enn en fortellelsesbasert prosess. Dette er spesielt viktig i næringslivet hvor informasjonen formidles kontinuerlig og behovet for nøyaktighet, fart og forståelse er viktig.

Grafikk opprettholde oppmerksomhet

I den lyse og skinnende verdenen av desktop publishing, kan fargerike presentasjoner som fanger øyet bety forskjellen mellom lyttere som absorberer informasjonen din eller slår ned konseptet ditt. En presentasjon som er avhengig av diagrammer, kan både opprettholde lytterens oppmerksomhet ved å gi dem noe engasjerende å se på og ved å la dem absorbere informasjonen i forbruksbare, minneverdige biter. Et diagram er også nyttig i å distillere leksjonsplanen eller presentasjonen i enkle konsepter, noe som gjør at lytterne eller elevene raskt kan forstå din disposisjon.