Regnskap for boligregnskap

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Regnskap for realkreditlån hjelper til med utlånsregnskap og rapporterer utlånsvirksomhet i samsvar med god regnskapsprinsipper (GAAP), industripraksis og føderale forskrifter. En utlåners boliglånsvirksomhet påvirker regnskapet, inkludert balansen - også kjent som en oppstilling over finansiell stilling - resultatregnskap, kontantstrømoppstilling og oppstilling over inntjening eller egenkapitaloppstilling.

Boliglån verdi

US GAAP og internasjonale standarder for finansiell rapportering (IFRS), krever at et firma registrerer eiendel- og boliglån verdier til rettferdige eller nåværende verdier. For å illustrere godkjenner en investeringsbankens senior kredittansvarlig en $ 1 million boliglån med en årlig rente på 10 prosent. Låntakeren signerer boliglånsdokumenter, og hun samtykker i å tilbakebetale lånet over en 30-årig periode. Den årlige rentebetaling er $ 100 000 og den forfaller den 15. mars hvert år. En regnskapsfører hos investeringsbanken debiterer lånefordringen for $ 1 millioner og han krediterer kontantkontoen for samme beløp. Den 16. mars det følgende år betaler låner $ 100 000. Regnskapsfører krediterer den fordringsberettigede kontoen for $ 100.000 og debiterer kontantkontoen for samme beløp.

Låneforringelse

I regnskapsmessig utlån betyr låneavskrivning en utlåner at en låner kanskje ikke kan refundere et lån. Dette scenariet kan oppstå hvis en låner filer for konkurs eller opplever betydelige likviditetsproblemer. Etter 15 måneder tror investeringsbankens kredittforvalter at låntakeren har standard på boliglånet, og han beregner en utvinningsgrad på 60 prosent. Dette betyr at firmaet kun kan samle inn $ 600 000 fra låntakeren på $ 1 million. Revisor må registrere nedskrivningen på 400 000 USD. Han debiterer låneavskrivningskontoen for $ 400 000, og han krediterer godtgjørelsen for tvilsomme poster, står for samme beløp.

Regnskap

US GAAP og IFRS krever at investeringsbanken registrerer boliglånstransaksjoner i selskapsregnskapet ved utgangen av kvartalet eller året. En senior regnskapssjef hos firmaet angir boliglånsfordringsbeløpet i balansenes langsiktige eiendelskategori. Kortsiktige eiendeler er ressurser som et firma kan konvertere til kontanter, eller selge innen ett år, og de inkluderer varebeholdninger og kundefordringer. Regnskapsføreren viser deretter godtgjørelsen for tvilsomme kontoer i balansen, og hun trekker $ 400 000 fra $ 1 million for å få den nye låneverdien på $ 600 000. Hun registrerer også nedskrivningen i resultatregnskapet.