Hva er ulemperne med lederstil?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er seks forskjellige lederskapsstiler, og mens de har forskjellige fordeler, presenterer de også svært reelle ulemper. Ledere og andre i lederstilling bør nøye vurdere ulempene ved hver lederstil. Å forstå ulempene kan hjelpe ledere å unngå dem.

Tvingende stil

Tvangsledere blir noen ganger referert til som diktatorer fordi de bestemmer underordnede å gjøre som de blir fortalt og ikke aksepterer noe uenighet. Ulempen med denne lederstilen er at den skader ansattes motivasjon og moral, noe som kan føre til en høy ansattes omsetning.

Autentisk stil

Autoritære ledere er faste, men i motsetning til tvangsledere er de også rettferdige. Selv om dette er en forbedring, presenterer den fortsatt problemer. Ulempen med en autoritær stil er at ansatte fortsatt ikke får anledning til å gi tilbakemelding eller å foreslå alternative metoder for å gjøre ting.

Affiliativ stil

Den tilknyttede stilen til lederskap er brukt for å skape et team av mennesker som kan utføre en oppgave. Ulempen med denne stilen er at lederen ikke virkelig leder. I stedet går hun tilbake og krever at gruppemedlemmene skal bestemme målene og målene for prosjektet.

Demokratisk stil

Den demokratiske leder lytter til alle hans underordnede og tar beslutninger etter deres vilje.Ulempen med denne stilen er at det ofte ikke er noen klar retning med flere forskjellige personer som har forskjellige synspunkter. Dette kan være en ekstremt ineffektiv ledelsesstil når beslutninger må gjøres raskt.

Pace-Setting Style

Tempoet i lederskapet brukes av ledere som setter høye krav og forsøker å utføre det meste av arbeidet selv. Tempoinnstillingen er ufordelaktig fordi lederne har en tendens til å ta for mye arbeid for seg selv og nekter å delegere det ut, noe som gjør det vanskelig å fullføre det.

Coaching Style

Coaching-stilen med ledelse innebærer å jobbe med enkeltpersoner for å hjelpe dem med å sette sine egne mål og personlige utviklingsplaner. Selv om dette kan ha langsiktige fordeler, kan det på kort sikt skape en ulempe fordi det ikke gir umiddelbare resultater.