Betydningen av kommunikasjon i markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om markedsføring kan ta mange former, er all markedsføring en kommunikasjonshandling. Det grunnleggende målet med markedsføring er å levere en melding til potensielle forbrukere designet for å overbevise dem om å utføre en bestemt handling - vanligvis for å kjøpe et bestemt produkt eller en tjeneste. For å være en effektiv markedsfører må man ha en god forståelse for effekten av ulike medier på kommunikasjon og forstå hvordan forbrukerne mest sannsynlig vil tolke ulike meldinger.

Kommunikasjonsmedier

Markedsførere kan kommunisere en enkelt melding ved hjelp av en rekke forskjellige medier. For å markedsføre effektivt må en markedsfører avgjøre hvordan egenskaper som er spesifikke for ulike medier - både deres fordeler og ulemper - og vet hvilke som passer best til en organisasjons melding. I tillegg bør markedsføreren også vite hvordan man tilpasser en organisasjons melding slik at den passer til hvert medium, slik at forbrukeren blir levert samme melding gjennom en rekke forskjellige formater.

Direkte mot indirekte meldinger

Meldingen er en del markedsføring kan enten være direkte, indirekte eller en kombinasjon av begge. For eksempel, et tegn som leser "Lagre et tre: Resirkulere" er et relativt direkte stykke markedsføring. Derimot er et bilde av en motemodell som har en elegant kjole og holder en flaske parfyme relativt indirekte. Seeren må påstå at modellen annonserer parfymen og - markedsføreren håper - forbinder parfymen med vakre, velutstyrte mennesker.

Enveis mot toveis

Med adventen av sosiale nettverk og brukergenerert innhold - den såkalte web 2.0 - forstår mange kunnskapsrike markedsføringsselskaper at den mest effektive markedsføringen ofte er interaktiv enn presentasjonell. Selv om tradisjonell annonsering har bestått av et selskaps kringkasting eller publisering av en melding til en målgruppe, innebærer informasjonsalderannonsering en dialog med potensielle forbrukere. I en utbygging av deres merkevarebygging har mange bedrifter utviklet Internett-personligheter, ved hjelp av nettverk som Twitter og Facebook, for både å sende og motta meldinger.

Kommunikasjon over kulturer

En av de vanskelighetene som selskaper i en globalisert verden går inn i, er kompleksiteten i å kommunisere til potensielle kunder som er en del av en helt annen kultur. Selv om noen markedsføringsmeldinger kan være hensiktsmessige for noen publikum, vil en dyktig markedsfører vite at disse samme meldingene kan kommunisere noe helt annet i en annen kultur. For eksempel, mens en annonse med sparsomt kledede kvinner kan være de riktige i USA, kan den samme annonsen som vises i Saudi-Arabia være årsak til forferdelse.