Hva er en foldemaskin?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En brettemaskin er en enhet som brukes til å brette papir, vanligvis for utskrifter. Ved å ta mye av det manuelle arbeidet ut av prosessen, kan en foldemaskin utvise materiale for masseutskifting i minutter i stedet for timer - og forhindrer også smertefulle papirskår. Det finnes flere forskjellige typer brettemaskiner. Den rette for deg vil avhenge av dine behov og ditt budsjett.

Bestemme dine behov

Før du kjøper en papirfalsemaskin, tenk på hva du trenger den til å gjøre. De tre primære hensynene er hvor mye folding bedriften din krever (tyngre volum krever kraftigere maskiner), hyppigheten av jobber (hvor mange ganger i uka eller per måned skal du bruke maskinen) og de typer kappene som trengs (grunnleggende maskiner håndtere grunnleggende folder, mens flere komplekse maskiner kan tilpasse seg forskjellige papirtyper og tykkelser).

Manuelle mapper

Navnet "manuell mappe" gjør det høres ut som at disse maskinene vil kreve at du gjør mye arbeid, men de gjør det egentlig ikke. "Manuell" refererer til det faktum at du må mate papir inn i maskinen for hånd. Mappen gjør fortsatt den harde delen. De fleste manuelle papirmapper bretter opp til 30 ark per minutt (1800 per time) og kan brette opptil tre sider om gangen. Vanligvis kan manuelle papirmapper håndtere kun brevformatpapir. Disse maskinene er best for de som trenger dem bare av og til.

Spennemapper

Spennemapper kalles også friksjonsruller fordi de bruker ruller for å mate papiret inn i maskinen for å foldes. Alt du trenger å gjøre er å legge papir i maskinen, og det gjør resten for deg. Disse maskinene er mer hensiktsmessige for bedrifter med behov for middels eller høyt volum fordi de kan brette 2500 til 10 000 bokstaver i timen. Noen spennemapper kan justeres for ulike typer papirer.

Automatiske mapper

Disse er toppmoderne papirmapper som kan brette opptil 18 000 bokstaver i timen. Disse maskinene kan håndtere en rekke sammenleggbare alternativer, hvorav de fleste er forhåndsinnstilte. Alt brukeren må gjøre, er å velge de riktige papirinnstillingene fra et kontrollpanel. I motsetning til spennemapper, bruker disse automatiske maskinerne luft til å ta tak i hvert stykke papir for folding, så de anbefales på det sterkeste å brette glanset papir.

Knivfalsemaskiner

En knivfalsemaskin bruker et stumt blad for å lage brettene som er nødvendige for brevet. Ruller inne i maskinen ruller papir gjennom kontinuerlig, men papir mates med ett ark om gangen og bladet gjør foldene mens arket går gjennom. En fordel ved denne typen maskin er at bladene også kan brukes til å spalte store ark av papir i mindre ark for å brette seg om ønskelig. Mange skrivere bruker dette til å dele store deler av publikasjoner i mindre seksjoner for utskrift.