Slik sender du en klage på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er tider når handlinger på arbeidsplassen betyr at det er på tide å sende inn et klage. Slik gjør du det helt avhengig av jobben din. For fagforeningsmedlemmer og større selskaper er det nesten alltid en fast rute for innlevering av klage, men mindre selskaper har kanskje ikke en skriftlig politikk på plass. Uansett er det elementer av å sende inn et klage som er praktisk, men ikke lovkravet, uansett hva politikken dikterer.

Hva er en klageprosedyre?

For det første bidrar det til å forstå granskningsdefinisjonen. Når en ansatt har problemer med arbeidsplassen, kollegaer eller overordnede, er dette en klage. Det kan være frustrasjon med overtidstimer, oppfattet favoritisme eller enda alvorligere klager som bedrageri, usikre forhold og seksuell trakassering.

Uansett hvilken klage, avhenger metoden for å legge inn klagen på en rekke faktorer.

Betraktninger for å sende inn en klage

Husk at det er styrke i tall. Det kan være klokt å diskutere diskutere dine bekymringer med kolleger. Har andre de samme problemene? Bånd sammen kan øke sjansene for suksess.

Hold tidslinjen i tankene. For fagforeningsjobber og myndighetsansvarlige klager, kan det være tidsplaner fastsatt i arbeidsplasspolitikken som fungerer som en vedtektsramme. Betydning, vent for lenge, og du kan miste din rett til petisjon for oppløsning. I mange regioner er denne perioden 90 dager.

Dokumentasjon er nyttig. Hvis du har korrespondanse eller andre ting som kan styrke troverdigheten til klagen din, er det lurt å ha deg klar. Se selskapets nyhetsbrev, overordnede e-poster, lunsjrom bulletiner og til og med kontrakten din for å etablere grunnlag for dine klager.

Arkivere klagemålet

Det er ikke lovlig å sende inn en skriftlig klage, men det er ekstremt klokt å gjøre det. På denne måten vil du få dine krav lagt ut logisk, du kan unngå å bli følelsesmessig eller forvirret i samtalen, og du kan inkludere dokumentasjonen din og andre fakta.

Hvis du tilhører en fagforening, ta kontakt med fagforeninger for råd om hvordan du skal fortsette. De kan ha informasjon om relaterte saker eller forrang som kan hjelpe din innsats.

Ved innlevering, hvis klagen er mot din nærmeste veileder, er det ofte best å ta problemet til neste person i kommandoen. Du kan bli bedt om å bevise at du har forsøkt å løse problemet med veilederen før du tar dette trinnet, men i tilfelle av ting som seksuell trakassering eller rasisme, er det sannsynligvis best å eskalere saken opp kjeden umiddelbart.

Og så hva?

Å sende inn en klage betyr ikke at du vil finne oppløsning. Derfor er det viktig å være sikker på at det er et trekk du kan leve med.

For mer alvorlige klager, kan manglende handling fra selskapet være tid til å konsultere en advokat. For mindre alvorlige, er det på tide å bestemme om du vil fortsette å jobbe på jobben eller se andre steder.

Når skal ikke en klage bli arkivert?

Å sende inn en klage er en stor sak. Den setter i gang ting som ikke kan være usynlig eller ugjort. Frivoløse klager kan koste deg respekt, muligheter og god vilje på arbeidsplassen.

Hvis du for eksempel har konflikter med en medarbeider, kan det påvirke din daglige erfaring på jobben, men det er ingen lov om å måtte være vennlig med kolleger. Å sende inn en klage kan gjøre saken verre. Men hvis en kollega mobber deg, stjeler arbeidsproduktet ditt for å hevde at han er egen eller sexuelt trakassert, er det en annen sak.

Tilsvarende legger du inn en klage for å komme tilbake til en arbeidsgiver fordi du ikke liker henne, er uansvarlig og uklok.

Til slutt, misliker en politikk eller en oppgave er ikke grunnlag for en klage. Arbeidet skal fungere - du vil ikke alltid nyte det. Ikke nyter en oppgave er aldri grunnlag for en klage på egen hånd.

Anbefalt