Slik beregner du årlig prosentsats

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bankene oppgir ofte årlig prosentsats når du søker om lån, men dette tallet ignorerer effekten av sammensatte renter og kan derfor være misvisende. Til sammenligning gir det årlige prosentvise avkastningen en sann representasjon av interessen du betaler ved factoring i periodisk sammensetning.

Årlig prosentsats

April refererer til renten på et lån og ignorerer effekten av compounding. Multiplikasjon av periodesatsen med antall perioder i et år produserer APR. Imidlertid viser resultatet ikke nøyaktig hvilken interesse du møter med mindre det ikke skjer noen sammenblanding, noe som kan være tilfelle når du betaler av akkumulert interesse hver periode. Hvis renteforbindelser, så gir APY en mer realistisk estimering av interesse du betaler.

Årlig prosentsats

Du møter APY når du diskuterer investeringsalternativer, for eksempel sparekontoer eller verdipapirfond. Men lån og investeringer er to sider av samme mynt, fordi lånet ditt er også en investering for banken - APY banken mottar kommer fra interessen du betaler. For å fullt ut sette pris på lånet du tilbys, må du vurdere APY og ikke bare APR.

Oppnå data

Som en del av Sanningen i utlånsloven må finansinstitusjoner fullt ut avsløre vilkårene for lånet ditt, inkludert hvordan renten beregnes. Lånedokumentene gir de nødvendige dataene for beregningen, som du må vite hvor ofte interessen er sammensatt og periodisk rente. Du kan også beregne periodisk rente ved å dele APR med antall sammensatte perioder i et år. For eksempel, hvis renter på kredittkortet ditt sammenhenger daglig med en 21,9 prosent apr, divisjon 21,9 med 365 dager for å få den daglige renten på 0,06 prosent.

Beregning av APY

Del den periodiske renten med 100 for å konvertere den til desimalformat og deretter legge til 1. Øk resultatet til antall sammensatte perioder i et år, og trekk deretter 1 for å beregne APY i desimalformat. Multipliser med 100 for å konvertere den til en prosentandel. For å fortsette med eksemplet, del opp 0,06 med 100 for å få 0.0006 og legg deretter til 1. Øk den resulterende 1.0006 til kraften på 365 for å få 1.2447. Trekk 1 for å få 0,2444 og fordel med 100 for å finne APY på 24,47 prosent.