Anbefalingsbrev for sysselsetting

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsgivere lærer om opplæring, utdanning og legitimasjon av arbeidssøkere gjennom en rekke ressurser, inkludert deksjonsbrev, CV og ansattes applikasjoner. Anbefalingsbrev gir imidlertid et utsiktsperspektiv av søkerens arbeidsmoral, karakter og egnethet til en stilling. Generelt sendes anbefalingsbrev direkte fra forfatteren til den potensielle arbeidsgiver, noe som gir større grad av objektivitet.

Innhold

Et anbefalingsbrev starter vanligvis ved å identifisere søkeren ved navn og avklare forholdet mellom referanseleverandøren og jobbsøkeren. Anbefalingsbrev bør inkludere relevant informasjon, for eksempel lengden på bekjennelsen, i hvilken kapasitet du har jobbet sammen og spesifikke kvaliteter som gjør søkeren til en god kamp for stillingen. Colorado College Career Center foreslår at du oppgir dine referanser med detaljer om stillingsbeskrivelsen, en kopi av CV og en oversikt over din relevante erfaring.

Referansevalg

Når du søker anbefalingsbrev, foreslår Goshen Career Services at du går til tidligere eller nåværende arbeidsgivere, profesjonelle kolleger og professorer som er kjent med dine ferdigheter, arbeidserfaring og faglige styrker. Ideelle referanser inkluderer de som har uttrykt takknemlighet eller beundring for jobbprestasjonen, samfunnsfrivillig arbeid eller høyskolekurs. Velg dine referanser nøye, og søk etter anbefalinger fra personer som kjenner deg godt over innflytelsesrike bekjente som ikke er kjent med dine kvalifikasjoner for en bestemt stilling, anbefaler Colorado College Career Center.

Kontakt dine henvisninger

Når du jobber på jakt, må du henvende deg til potensielle referanser på forhånd og spørre hverandre hvis han er villig til å gi et sterkt anbefalingsbrev på dine vegne. Selv om du ikke er sikker på at anbefalingsbrev vil bli forespurt, spør du om tillatelse til å oppgi navnene hans som referanse på jobbsøknader. Dette er spesielt viktig hvis du planlegger å liste en nåværende arbeidsgiver som referanse. Hvis du vet at anbefalingsbrev er påkrevd, varsler du om referansene dine minst fire uker i forveien, hvis det er mulig. Hvis den potensielle arbeidsgiver ber om at henvisninger bruker et firmanavn for anbefalingsbrev eller følger spesifikke retningslinjer, send denne informasjonen sammen med referansene dine. Identifiser også hvem brevet skal adresseres, samt arbeidsgiverens frist for mottak av brevet.

Vis Vurdering

Når en kollega, professor eller arbeidsgiver skriver et anbefalingsbrev på dine vegne, send en håndskrevet takknemme som uttrykker din takknemlighet. Hvis jobbsøkingen din er lang, noe som ofte er tilfelle i et konkurransedyktig arbeidsmarked, kan det hende du trenger flere anbefalingsbrev fra dine valgte referanser. Hold dem oppdatert på jobbsøkingen og berør basen igjen når du er ansatt, takk dem for deres støtte.