Hvordan Velkommen En Ny Medarbeider

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å være ny på jobben kan være en nervepirrende opplevelse for en ny ansatt. Innbydende en ny kollega kan lette personens nerver og bidrar til å gjøre opplevelsen minneverdig.

Introduser deg selv til din nye kollega. Gå til den nye kollegaens arbeidsområde og hilse på ham med et varmt håndtrykk. Vis entusiasme og fortell den personen du er og hva du gjør. Vis entusiasme og interesse for hva din nye kollega har å si.

Introduser din nye kollega til andre. Etter at du har chattet litt, gi din nye kollega tid til å bli bosatt i sitt nye arbeidsmiljø. Deretter gi ham en hodet opp som du vil introdusere ham til de andre ansatte. Du kan gjøre disse på noen måter. Vis den nye kollegaen rundt og presentere ham når du går rundt. Ta med folk til arbeidsområdet og introdusere dem der. Ring for et raskt møte for å gi en kort introduksjon eller bare send en mail til alle at det er en ny medarbeider og fortelle andre om velkommen til denne nye personen ved å stoppe for en rask introduksjon.

Vis din nye kollega hvor ting er. Hvis arbeidsplassen din er på kontoret, kan du vise kontorlokaler, faks- og skrivermaskinerommet. Vis den nye kollegaen hvor pauseomrommet, toaletter, postrommet og nødutgangene er.

Hjelp den nye kollegaen til å bli bosatt. I løpet av den første dagen er det nødvendig at den nye kollegaen er bosatt i for å kunne gjøre jobben sin. Hvis du har en administrator på kontoret, kan den personen være ansvarlig for å få din nye kollega satt opp, så sørg for at de to møtes. Hvis du ikke har en administrator, kan det hende du må spille rollen for å hjelpe din nye medarbeider å sette opp. Sørg for at han har utstyr og verktøy som han trenger for å kunne utføre sitt arbeid. Hvis han trenger en datamaskin, telefon og kontorrekvisita, sørg for at han får de og at de er riktig satt opp. Pass på at sjefen din er klar over at du hjelper den nye medarbeider slik at sjefen din vet hvor du er.

Statlige regler. Hvis sjefen din ikke har vært i stand til å gjøre orienteringen med din nye medarbeider, frivillig å gjøre det selv. Sørg for at du fremdeles gjør jobben din samtidig som den er i stand til å imøtekomme behovene til den nye kollegaen. Det kan være noen grunnregler og standard operasjonsprosedyrer som må følges på arbeidsplassen din, sørg for at du lar din nye medarbeider være oppmerksom. Hvis det er retningslinjer om når og hvor lenge du skal ta pauser, ta personlige telefonsamtaler eller underholdende besøkende, sørg for å gi ham beskjed.

Gi din nye kollega puste rom. Din nye kollega kan finne ut at ting går for fort, så prøv å gi dem et pusterom. Gi ham nok tid til å få ting klar og være i stand til å få noe privatliv eller stille øyeblikk til seg selv.

Være tilgjengelig. La din nye kollega vite at hvis han trenger hjelp, vil du være tilgjengelig. Gi ham beskjed om den enkleste måten å få tak på deg eller hvor du jobber, så han kan slutte å stille spørsmål.

Vis din nye kollega hvordan du gjør ting. Det kan være nødvendig i løpet av de første dagene å vise din nye kollega hvordan du bruker kontorutstyret. Gi hjelp og vær tålmodig når din nye kollega ber om hjelp.

Ta din nye kollega ut. På slutten av den første dagen kan det hende du vil ha et etterarbeid sammen med andre kolleger. Inviter din nye kollega til å bli med for å få ham til å føle seg komfortabel og bli kjent med alle.

Følge opp. Neste dag, følg opp med din nye kollega på hvordan ting går. Du vil være glad for å se at han er tilbake for den andre dagen, delvis fordi han føler seg velkommen og han finner at arbeidsmiljøet du presenterte for ham dagen før, passer godt til ham.

Tips

  • Tilbyr å kjøpe din kollega lunsj i løpet av den første dagen. Vis din kollega de beste stedene å kjøpe lunsj fra.

Advarsel

Ikke forstyrr den nye kollegaens tidsplan. Ikke invadere den nye kollegaens personvern. Ikke sladrer med din nye kollega om andre og omvendt. Hold tonen og atmosfæren profesjonell slik at dine handlinger ikke vil bli fortolket.

Anbefalt