Definisjonen av en internasjonal markedsføringsstrategi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når selskaper renser produkter i utlandet, tar de en risiko. Kundene i ett land kan ikke omfavne produktet på samme måte som andre markeder, og dessuten kan utformingen av god og service ikke være i samsvar med tilpassede normer. Men bedrifter takler denne risikoen i håp om å tappe inn i et bredere kundemarked som igjen kan øke fortjenesten. Bedrifter tråder imidlertid ikke utenlands lett. De designer først omfattende internasjonale markedsføringsstrategier for å minimere risiko.

Forbrukerforskning

En del av den internasjonale markedsføringsstrategien er å teste produktet i utenlandske markeder og vurdere de fremmede landets kulturpreferanser. For eksempel kan en thailandsk kunde være vant til smaker som sitrongress og kokosnøtt, mens en tanansk statsborger ikke kan. Testmetoder inkluderer utstedelse av prøver, utførelse av fokusgrupper og gjennomføring av undersøkelser. Fra disse resultatene kan produktet eller emballasjen bli modifisert for å passe til testgruppens preferanser.

Forfremmelse

Multinasjonale selskaper må utvise forsiktighet når de markedsfører produkter i utlandet. For eksempel kan en befolkning i arabiske nasjoner se den samme kommersielle og oppfattes som kresk og støtende, mens en kommersiell visning av skikkelig kledte kvinner som holder flasker med kroppsvask, være helt akseptabel i vestlige land. Strategier for produktfremme omfatter å undersøke et lands kjendiser for bruk av produktpåslag og bruk av populære TV-programmer og sanger for inkludering i brosjyrer og magasinannonser. Michael Czinkota og Ilkka Ronkainen, forfattere av "International Marketing", sier en felles metode for produktfremme er å inkludere en årsak med markedsføringen. Unilever tilpasset denne strategien når man fremmer vaskepulver i Europa ved å inkludere lektionsplaner for treningsaktiviteter for lærere.

Branding og Product Recognition Strategy

Å få landet til å adoptere et produkt kan oppnås ved å bruke to forskjellige strategier. Den første er å assimilere merkevaren og produktet ved hjelp av kulturelle ikoner og gjenstander av fortrolighet. Frito Lay bruker denne strategien når du bruker bilder og smaker som ligner på de som finnes i landet. Meksikanske potetgull kan omfatte krydret krydder, for eksempel. Den andre metoden er å behandle produktet som en eksotisk utenlandsk vare. Evian vann og luksus bil merkevarer utnytte denne strategien ved å rydde sine varer så sjeldne og slående.

betraktninger

Som forklart i boken, er "Contemporary Marketing" av David Kurtz et al., Distribusjonsstrategi like viktig som markedsføring: Dell anerkjente dette når datamaskinens salg ble tanket i Kina. Fordi kinesiske forbrukere ikke var vant til å ha en datamaskin tilpasset, samlet og endelig levert til dem, fortsatte lokale forhandlere å dominere markedet. Dermed er vellykkede penetrerende butikker og få lokale butikker til å distribuere produktet en kritisk del av markedsføringen.