Hva er et arbeidstillatelse for de under 18 år gamle?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er mange fordeler med å ansette arbeidere som er under 18 år. De kan bringe ungdommelig energi til jobben som bare de unge har. Leddgikt er ikke engang i vokabularet deres, men de kan gå opp og ned trappene flere ganger om dagen, stå på føttene i et register eller bøye seg ned og nå opp igjen og igjen for å lagre hyller uten å kaste ut ryggen. De fleste er glade for å jobbe for minimumslønn. Statlige og føderale lover styrer å ansette arbeidstakere som ennå ikke er 18, og hvis du ikke overholder disse lovene, kan din bedrift bli bøtelagt. Så hvis din bedrift ikke har ansatt ungdom før, og du stiller spørsmål som, "Hva er en arbeidstillatelse?" Det vil være verdt å gjøre deg kjent med Fair Labor Standards Act (FLSA) og statens barnarbeid lover før du ansetter.

Hva er et arbeidstillatelse?

Når arbeidstakere er under 18 år, krever føderale og statlige lover arbeidsgivere å overholde ulike forhold, for eksempel antall timer de får lov til å jobbe, avhengig av ungdomens alder. De fleste stater krever at arbeidsgivere har en arbeidstillatelse på lager for alle ansatte under 18 år. Tillatelsen viser at ungdomens alder er verifisert og at arbeidsgiveren er klar over sin alder.

Den føderale regjeringen utsteder vanligvis ikke arbeidstillatelser. De fleste videregående skoler skal utstede en studentarbeidslov hvis staten krever det. Men hvis ungdommen ikke kan få en på sin skole eller gjennom staten og hans arbeidsgiver krever en, vil den føderale regjeringen da gi ham en arbeidstillatelse eller aldersattest.

For å få en arbeidstillatelse skal en ungdom vise bevis på alder. Dokumenter som er akseptable for å verifisere bevis på alder, inkluderer en original eller sertifisert kopi av hennes fødselsattest, pass, førerkort eller et statsidentifikasjonskort. Noen stater vil akseptere en foreldres ed som barnets bevis på alder.

Når arbeidstillatelse ikke er nødvendig

Sjekk din tilstand. Ikke alle stater krever studentarbeidsrett. Arizona, South Carolina og noen andre stater krever ikke arbeidstillatelser eller aldersbevis, men de kan ha en annen type skjema. Noen stater som Florida krever ingen skjema, men krever at arbeidsgivere skal sjekke en mindreårig alder og beholde noen form for dokumentasjon på filen, for eksempel et aldersbevis oppnådd av skoledistriktet. Stater som Mississippi krever bare arbeidstillatelse for ungdom under 16 år for jobber i canneries, møller og andre typer fabrikkarbeid. Den amerikanske arbeidsavdelingens lønns- og timedivisjon har et sysselsettings- / lønnsertifikatdiagram som viser kravene til alle 50 delstater, Guam, Puerto Rico og Jomfruøyene.

Ansatt av foreldre. FLSAs regler om ungdoms arbeidstid gjelder ikke når ungdommer er ansatt av foreldrene eller foresatte. FLSA sier imidlertid at når føderale og statlige lover konflikter, vil den mer restriktive gjelde. Så hvis en stat ikke fritar foreldrenes ansettelse fra sine ungdomsarbeidlover, må du overholde disse lovene.

Spesifikke jobber. Å levere aviser og lage eviggrønne kranser hjemme er jobber som er unntatt fra å følge FLSA-bestemmelsene for arbeidstimer og ikke krever arbeidstillatelse.

Minimumsalder for sysselsetting

Minimumsalderen for ungdomsarbeid er typisk 14. Unntak er når foreldrene sysselsetter sine barn, jobber som å levere aviser, underholdningsarbeid og landbruksarbeid. Barn kan vanligvis jobbe på gårder i en alder av 12 år eller noen ganger yngre hvis foreldrene deres også jobber der, eller selvfølgelig hvis foreldrene eier gården.

Jobber som er forbudt

For å beskytte ungdom mot å bli skadet på jobben, er de under 18 ikke lov til å jobbe i hva som anses å være farlige jobber. Eksempler på farlige jobber er:

Gruvedrift og produksjon. Ungdom har ikke lov til å jobbe i gruvedrift eller andre underjordiske jobber, fabrikker, fabrikker, planter og andre miljøer der arbeidsplasser krever bruk av kraftmaskiner.

Bruk av farlig maskineri. Ungdommen kan fungere i dagligvarebutikker, men har ikke lov til å bruke farlig maskiner som skiver eller slipemaskiner. De kunne jobbe i deli med andre oppgaver som å lagre kjøtt og oster eller lage smørbrød, men de kan ikke berøre maskinen, selv for å demontere eller rense den. Noen av lovens bestemmelser er meget spesifikke. For eksempel kan de laste lastpressere og komprimatorer, men kan ikke fungere eller losse dem. Selv en 14 år gammel kan ansettes på fastmat-restauranter, men de kan ikke bruke skiver, trykkkokere, ovner eller andre maskiner der de kan bli skadet. For eksempel kan de pakke frites hvis stekkurver senker og løfter inn og ut av oljen automatisk, men ikke hvis de må håndtere kurvene selv.

Dør-til-dørs salg. Selge dør til dør for fortjeneste er også forbudt for mindreårige med mindre de følger med foreldrene sine. De kan selge Girl Scout cookies, men og andre produkter som selges av Girl Scouts og Boy Scouts fordi de er ideelle organisasjoner.

Kjører for arbeid. I de fleste tilfeller kan ungdom under 18 år ikke kjøre på offentlige veier for jobben, for eksempel å gjøre leveranser. Under noen omstendigheter kan 17-åringer kjøre på jobben i begrenset mengde tid på biler og lastebiler som veier mindre enn 6.000 pund. Loven definerer "begrensede mengder tid" som ikke mer enn en tredjedel av timene de jobber den dagen og ikke mer enn 20 prosent av tiden de jobber den uken. De kan også ikke kjøre på jobber der det forventes å levere hurtige leveranser som å levere pizza. Det er ytterligere begrensninger på 17 åringer, så sjekk dem ut helt før du ansetter en for en jobb som inkluderer kjøring.

Arbeidstimer varierer etter alder

Formålet med FLSA er å beskytte barn i jobbene sine. Så, etter hvert som de blir eldre, letter loven begrensningene, inkludert timene de kan jobbe. Dette betyr at eldre ungdom har flere arbeidsplasser tilgjengelig for dem enn yngre ungdom. Er det jobber for 15-åringer og yngre? Ja, men vanligvis kan de ikke fungere så mange timer som eldre ungdom.

U.S. Department of Labor fastsetter restriksjoner på antall timer ungdom kan jobbe i henhold til deres alder:

14 til 15 åringer. I disse årene fastsetter FLSA antall timer og klokkeslett på dagen de kan fungere. For eksempel kan denne aldersgruppen ikke fungere i de timer som offentlige skoler er i økt, selv om de ikke har en klasse på den tiden. ikke mer enn tre timer per skoledag, inkludert fredager og ikke klokka 7.00 i skoleåret og 9:00 om sommeren. Det er noen unntak fra disse timene, for eksempel for barnaktører eller andre underholdningsjobber hvor de kan jobbe i skoletid, men det er fortsatt begrensninger på antall timer per dag de kan fungere.

16 til 17 åringer. Ifølge FLSA kan denne gruppen jobbe ubegrenset. Men FLSA er en føderal lov, og mange stater har mer restriktive regler. Noen stater tillater ikke at 16-åringer arbeider i skoletid.

18-åringer. Ved 18 år anses ungdommen å være «alder» og anses ikke lenger som mindreårige, så de er ikke gjenstand for begrensninger på timer de har lov til å jobbe eller hvilke jobber de kan ha.