Franchise Concept Development

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Din virksomhet er å bringe inn salg. Faktisk har du utvidet ved å åpne et par flere steder som er blomstrende. Nå vil du vokse enda mer, og vurderer å åpne en franchise. Det neste trinnet er å utvikle et franchise konsept som hjelper deg med å se nærmere på hva du tilbyr og hva du trenger for å markedsføre ideen til potensielle franchisetakere.

evaluering

Utviklingen starter med å undersøke årsakene til at du åpner en franchise, for eksempel å bygge virksomheten din raskere eller for å opprette firmanavnet ditt som et husholdningsmerke. Se på hvor mange bedrifter du allerede har åpnet. Å eie minst to er viktig for å vite om dine ideer, prosedyrer og markedsføringsarbeid virker for dem alle, en innledende indikator på at ideen din er enkel å duplisere. Bestem om du har tid og ressurser til å fokusere på å bygge franchisen i stedet for på din nåværende virksomhet. Se gjennom finansieringen som er tilgjengelig for å utvikle ditt konsept, siden det tar tid og avgifter å fullføre alt papirarbeidet som kreves for å gjøre franchisen lovlig og operativ.

Bestem USP

Når du bestemmer deg for å gå videre med din franchiseidee, bestem hva som gjør bedriften din unik. Ditt unike salgsprosjekt gir deg et konkurransefortrinn, slik at din bedriftskæde skiller seg ut fra konkurrenter. Hvis du for eksempel eier en pizza-franchise, kan du identifisere hva som er spesielt med pizzaene dine, leveransen eller atmosfæren som gjør at pizzeriaene dine virker annerledes enn de andre. Mange franchiser tilbyr et kjent produkt, men legger til en uvanlig vri som gjør etableringen minneverdig.

Gir støtte

Nå er du klar til å begynne å bygge grunnlaget for franchisen. Dette innebærer å lage håndbøker av retningslinjer og prosedyrer som viser franchisetakere hvordan de skal operere og administrere sine virksomheter fra det øyeblikket de åpner døren til den tiden de lukker. Håndbøkene fungerer også som et juridisk bindende dokument for å kontrollere kvaliteten på kjeden. Du må også utarbeide et treningsprogram og gi verktøy, for eksempel videoer og manualer, for å forklare hver franchisepersonells ansvar og hvordan de skal håndteres.

Juridisk papirarbeid

Før du begynner å markedsføre konseptet til potensielle kjøpere, må du fylle ut og legge inn det lange Franchise Disclosure-dokumentet som kreves av Federal Trade Commission. Dette dokumentet beskriver alt om franchisen din, blant annet forklarer kostnadene, franchiseavgiftene, operasjonsdetaljer og opplæringsprosedyrer og retningslinjer. Opplysningen må gis til potensielle kjøpere 14 dager før du tar et innskudd eller prospektet forplikter seg til å kjøpe en franchise. Hvis du planlegger å åpne franchisen din i andre stater, kan du finne ut hvert krav til å åpne en franchise. Noen stater krever at du fyller ut flere papirer og betaler avgifter for å operere der.