Suspensjon mot oppsigelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ledere må av og til avtale med ansattes mislighold. Brudd kan være mindre eller kan innebære alvorlige og til og med ulovlige handlinger. Suspensjon og oppsigelse er disiplinære muligheter arbeidsgivere kan bruke. Suspensjon er en midlertidig adskillelse fra arbeid, mens oppsigelse eller utslipp betyr permanent oppsigelse.

Arbeidsgiverpolitikk: Suspensjon og oppsigelse

Arbeidsgivere suspenderer ofte en ansatt i stedet for å skyte ham av et par grunner. For det første er noe mislighold mindre, for eksempel å ta noen kontorrekvisita eller ikke utføre en oppgave. Typisk er slike suspensjoner forutført av skriftlig eller muntlig påtalelse. For det andre kan en arbeidstaker suspenderes i påvente av etterforskning av alvorlig forsømmelse. I begge tilfeller betyr en suspensjon ikke nødvendigvis at ansatt vil bli sparket. Oppsigelse holdes vanligvis som en siste utvei, og brukes dersom den uakseptable oppførselen ikke blir korrigert, eller hvis en undersøkelse viser mislighold, er seriøs nok til å garantere avskedigelse.

Årsaker til disiplinær handling

HG.org sier at selskapets retningslinjer for suspensjon og oppsigelse bør være tydelig stavet ut i ansettelsesavtaler og i et skriftlig format som en arbeidstakerhåndbok. Vanligvis betrakter arbeidsgivere oppsigelse når en ansatt bevisst bryter en lov ved å engasjere seg i voldelig oppførsel, seksuell trakassering eller annen kriminell aktivitet. Brudd på en ansettelsesavtale og gjentatte brudd på selskapspolitikken er også grunnlag for suspensjon eller oppsigelse. Forsiktig utlevering av fortrolig informasjon eller skade på arbeidsgiveren eller dens eiendeler vil være grunner til suspensjon og kanskje oppsigelse, som ville nekte eller manglende utført tildelt arbeid.

Anbefalt