OSHA Krav til Riggers

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Rigging er bruken av kraner eller annet stort utstyr for å løfte og flytte tunge gjenstander. Riggers er generelt ansatt på byggeplasser, hvor de driver kraner for å løfte byggematerialer til de øvre nivåene av bygningen. Arbeids- og helsedirektoratet, eller OSHA, regulerer riggarbeid og setter prosedyrer og krav til riggutstyr og for folk å jobbe som riggere. OSHA-riggreguleringen finnes i OSHA Standard 1926.

Kvalifisert Rigger

Ifølge OSHA er det arbeidsgiverens ansvar å avgjøre om en person er kvalifisert til å være en rigg. Å ha en grad, sertifikat eller faglig akkreditering som rigger er en måte å kvalifisere som en rigger. Formell kvalifikasjon eller sertifisering i rigging er ikke nødvendig, så lenge arbeidsgiveren kan vise riggeren har kunnskap, erfaring og trening i rigging og kan demonstrere at han kan løse riggproblemer. Arbeidsgivere er ikke pålagt å ha riggere uavhengig testet eller vurdert.

Spesielle kvalifikasjoner

Riggers kreves for å kunne rigge en last for de givne omstendighetene. Dette betyr at en rigg kan være kvalifisert, i henhold til OSHA-standarder, for å rigge en type last, men ikke en annen type last. For eksempel kan en rigg som har lang erfaring med strukturell rigging, men liten erfaring med å rigge ustabile eller ujevne belastninger, ikke anses kvalifisert til å betjene en rigg som bærer en ustabil belastning. OSHA fastsetter at det er arbeidsgiveres ansvar å sikre at riggene er kvalifisert for den aktuelle jobben som kreves av ham.

Når kvalifisering er påkrevet

I noen tilfeller krever OSHA at arbeidsgivere alltid bruker kvalifiserte riggere. Disse inkluderer eventuelle løfteaktiviteter knyttet til montering og demontering av riggen. Kvalifiserte riggere må også brukes når det kommer andre arbeidstakere inne i fallsonen. Fallsonen er området direkte under en belastning. Kvalifiserte riggere må også brukes når arbeidstakere skal lede en last, hekte og unhooking en last eller koble en last til en konstruksjon mens den fortsatt er festet til riggen.

sertifisering

Sertifisering kan kvalifisere en person til å være en rigg. Det finnes mange sertifiseringsprogrammer som oppfyller OSHA-sertifiseringsstandardene, og noen arbeidsgivere sender sine riggere gjennom en sertifiseringskurs for å sikre at de overholder OSHA-regelverket. Sertifiseringskursene varer vanligvis fra noen få dager til noen uker og dekker områder som slynger, knuter, signalering, lastkontroll og sikkerhetsproblemer. De inkluderer også både skriftlige og praktiske eksamener. Sertifiserte kranoperatører kan også oppfylle OSHA-krav for kvalifisert rigg, så lenge operatøren har den nødvendige opplevelsen i rigging.