Hva er fri bedriftsøkonomi?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

USA arbeider med en fri bedrift økonomi eller system, noe som gjør at noen enkeltpersoner eller grupper av mennesker kan starte og drive en bedrift med minimal offentlig regulering eller forstyrrelser, ifølge Federal Reserve Bank of Dallas. Frie bedriftsøkonomier tillater folk å være kreative og produktive på egen hånd, i motsetning til andre markedsøkonomier, som for eksempel sosialistiske eller kommunistiske økonomier.

Identifikasjon

Komponenter i et fritaksystem inkluderer husholdninger, bedrifter, markeder og regjeringen. Bedrifter anskaffer og organiserer ressurser og tilbyr dem til forbrukere av husholdninger, som eier de fleste bedrifter, enten som entreprenører eller aksjonærer.

Betydning

Fri bedriftssystemer drives på grunnlag av forbrukeres suverenitet, noe som betyr at forbrukerne er de som driver etterspørsel og de produkter og tjenester som selges.

Funksjon

Frie bedriftsøkonomier lar konkurransen utvikle seg naturlig basert på forbrukernes etterspørsel. Bedrifter angir priser, markedsfører sine varer eller tjenester, dør for de tilgjengelige dollarene som brukes i deres bestemte bransjer, og noen ganger mislykkes da konkurrenter får markedsandel og forankrer seg i markedet.

fordeler

En fri bedrift økonomi er den mest effektive og kostnadseffektive måten å drive forretninger på. Det er mindre avfall i bruken av naturressurser fordi alt er drevet av forbrukernes etterspørsel.

betraktninger

Selv om frie bedriftsøkonomier kjører på egenhånd med liten statlig innblanding, vil regjeringen gripe inn hvis antitrustlover brytes eller når naturressurser er begrenset.