Sjekkliste for rengjøring av et kontor

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et rent kontor fremmer et komfortabelt arbeidsmiljø og foreslår et første inntrykk av organisasjon og profesjonalitet. Ansattes helse er også en grunn til å regelmessig fjerne støv og bakterier. Rengjøring kan utføres så ofte som hver dag, avhengig av størrelse og bruk av kontorlokalet. Enten en småbedriftseier utfører oppgaven personlig, eller et profesjonelt rengjøringsfirma er en stor kontorbygning, er den grunnleggende sjekklisten den samme.

Søppel

Beholdere bør være foret med søppelsekker for å hindre lukt og rot. Bytt liner og sørg for at beholderen selv er ren. Søppel kan kastes i en hoveddumper som er organisert av en kontorpark eller i bokser som skal legges på gaten på en bestemt oppsamlingsdag for en mindre bygning. Mange kontorer resirkulerer og lager også komposteringsbeholdere for å forbedre miljøbevisstheten.

Badene

Et rent bad bidrar til å forhindre skadelige bakterier. Desinfiser vasker og toaletter med et sterkt rengjøringsmiddel, mopp gulvet og rengjør speilet jevnlig. Vasking av vegger og grunnplater er også viktig for å forhindre støv og flekker oppbygging.

kjøkken

Mange kontorer har kjøkkenplass eller felles spisestue. Rene tellere er sanitære og bidrar til å forhindre skadedyr, som maur, som kan tiltrukket av matrester. Mildere rensemidler uten blekemiddel kan utføre denne oppgaven, samtidig som det gir en trygg eksponering for mat. Vasker bør rengjøres grundig med jevne mellomrom, slik som kjøleskap - i tillegg til å ha en løpende tidsplan for når utgått, kan maten bli kastet ut.

Generell

En kontormidler med en mikrofiberduk fjerner irritasjoner fra miljøet og hjelper til med å lindre allergi. Utfør dette grundig og ofte. Hold gangene rene og fri for rusk for å forhindre utseendet på slitasje. Vask vegger, rengjør baseboards og vakuumområde tepper eller matter for å forbedre utseendet med jevne mellomrom.

Utseende

Første inntrykk av et kontor er utsiden av det, og renslighet teller. Hold verandaer feid og vinduer rengjort. Inngangsdører, spesielt håndtakene, skal ofte sanitiseres. Landskapsarbeid skal opprettholdes og utenfor rom fritt av spindelvev, smuss og insekter.

Anbefalt