Hva er funksjonell foremanship?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Funksjonelt foremannskap er en fabrikkledelsesteknikk som taler for å ha flere foremen i ulike spesialiserte roller. Tradisjonelt hadde fabrikkene bare en foreman som ville overvåke operasjoner. Denne formannen var den eneste direkte kontakten til fabrikkarbeidere. Frederick Winslow Taylor, den berømte ingeniøren som revolusjonerte den vitenskapelige ledelsen rundt slutten av 1800-tallet, fant en stor feil i dette systemet. Da han opplistet alle de kvaliteter som en vellykket foreman ville trenge, skjønte han at ingen person muligens kunne ha hver eneste. Dermed ble begrepet funksjonelt foremannskap født.

Tips

  • Funksjonelt foremannskap er en fabrikkledelsesteknikk som taler for å ha flere foremen i ulike spesialiserte roller. Hver foreman er ansvarlig for en spesialitet og trenger å ha alle de kvaliteter og kompetanse som er nødvendige for å utføre den ene oppgaven.

Hvordan det fungerer

I en fabrikk fungerer formannen som stedets leder, ansvarlig for tilsyn med operasjoner, styring av ansatte og kontroll av produksjon. Dette er ganske høy ordre å fylle. Taylor, som brukte livet sitt på å studere arbeidsplassens vitenskap, innså at det var for stort en jobb for bare én person. Å bringe i flere, spesialiserte forvaltere ville sikre at alle fabrikkoperasjoner ble dekket optimalt.

Under funksjonell foremannskap er hver mann ansvarlig for en spesialitet og må ha alle de kvaliteter og kompetanse som er nødvendige for å utføre den ene oppgaven. Taylor foreslo å ha åtte foresatte totalt; fire ledere for planlegging og fire for produksjon. De åtte spesialforetakene samarbeider sammen alle fabrikkarbeidere. De rapporterer til en fabrikkleder, som har fugleperspektivet over operasjoner. Denne lederen er ansvarlig for å overvåke den åtte formannen og for å sikre at de styrer fabrikkarbeidere riktig, samt å oppfylle sine egne spesialiserte roller.

Planleggere

Under funksjonell foremannskap er det fire typer planleggingsmann:

  • Instruction Card Clerk: Utkast til instruksjoner for arbeidstakere slik at de forstår deres individuelle jobber og oppgaver.
  • Ruteansvarlig: Løser opp operasjonssekvensen og bestemmer ruten gjennom hvilke materialer skal behandles.
  • Tid og kosterklubb: Setter tidsplanen for gjennomføring av prosjektet og utarbeider et budsjett for hvor mye det vil koste.
  • disciplinarian: Lag regler og regler og sørger for ordnet ytelse av fabrikkjobber.

Produksjonsforetak

Fire typer produksjonsforeman er angitt i den funksjonelle foremanship teknikken:

  • Speed ​​Boss: Garanterer rettidig arbeid fra fabrikkansatte og minimerer produksjonsforsinkelser.
  • Gangboss: Arrangerer materialer, maskiner og verktøy slik at de alltid er klare for de arbeidstakere som skal bruke dem.
  • Reparasjon Boss: Sikrer riktig vedlikehold av maskiner og verktøy, og opprettholder fabrikkens samlede arbeidsverdi.
  • Inspektør: Overvinner kvaliteten på produktet laget av arbeiderne.