Forebyggende vedlikeholdsmål

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det finnes en rekke forskjellige grunner til at et forebyggende vedlikeholdsprogram kan gi mening for en person eller en organisasjon som tar seg av enhver type struktur, utstyr eller annet element som er gjenstand for periodisk vedlikehold og reparasjon. For eksempel bytter oljen regelmessig i din egen bil et forebyggende vedlikeholdsprogram, og regjeringen gjenoppbygger jetmotorer i et jagerfly etter et antall timer med bruk. De fleste alle organisasjoner og mennesker har noen form for forebyggende vedlikeholdsprogram, enten de kaller det det eller ikke. Det finnes en rekke mål bak et forebyggende vedlikeholdsprogram som er felles for alt fra helgemekaniker til et stort multinasjonalt selskap.

Forbedret pålitelighet

Et mål for forebyggende vedlikehold er å forbedre den generelle påliteligheten til et system eller utstyr eller maskiner. Hvis bilen din brøt sammen hele tiden, vil du finne en måte å gjøre den mer pålitelig, og store bedrifter og bedrifter vil alle gjøre det samme med utstyret, lastebilene og fasilitetene. Dette er et hovedmål for et forebyggende vedlikeholdsprogram.

Redusert kostnad

En annen grunn til å engasjere seg i et forebyggende vedlikeholdsprogram er å redusere kostnadene ved utskifting eller reparasjon. For å bruke bilens analogi, la oss si at du aldri har endret oljen din og motoren låst opp. Du kan tilbringe flere tusen dollar som erstatter motoren. Nå, hvis du hadde et forebyggende vedlikeholdsprogram, kan det hende du bare trenger å erstatte en del av motoren, eller du må kanskje ikke erstatte den i det hele tatt.

Lengre erstatningsintervaller

Siden maskiner som drives og vedlikeholdes forebyggende, er mer sannsynlig å gå lengre tid før de krever utskifting eller service, øker den totale levetiden til gjenstander som er underlagt et forebyggende vedlikeholdsprogram, noe som fører til mindre hyppige intervaller for reparasjon eller utskifting i generell.

Å fikse problemer før de oppstår

Et godt forebyggende vedlikeholdsprogram kan bidra til å oppdage og reparere problemer før de oppstår. For eksempel å merke seg at det er metalliske flak i en hydraulikkfluid erstatning kan fortelle mekanikeren at det er noe mer om å gå galt, slik at katastrofale svikt kan unngås. På denne måten oppfyller et godt forebyggende vedlikeholdsprogram alle sine mål.

Anbefalt