Fem måter å komme inn på utenlandske markeder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du har gjort mest mulig ut av mulighetene i ditt eget marked, er det naturlig å tenke på å utvide seg til nye. Innføring i et fremmedlands marked kan imidlertid være vanskelig, mens du tilpasser en ny kultur, nytt lovgivningsmiljø og ny konkurranse. Det er flere måter å hoppe inn på et utenlandsk marked, noe enklere enn andre.

Tips

  • De fem hovedmodusene for oppføring i utenlandske markeder er joint venture, lisensavtale, direkte eksport, online salg og innkjøp av utenlandske eiendeler.

Fellesforetak

En av de mest populære modusene for oppføring er etableringen av et joint venture, hvor to bedrifter kombinerer ressurser til å selge produkter eller tjenester. Mange land med tett kontrollerte økonomier, som Kina, krever ofte at utenlandske selskaper skal samarbeide med et lokalt selskap hvis de ønsker å selge produkter til sine innbyggere. Selv om joint ventures gir utenlandske selskaper en partner med erfaring i det utenlandske markedet, kan disse partnerskapene være vanskelige å håndtere og kreve en splittelse av overskudd.

Lisensavtale

I lisensieringsmodusen inngår virksomheter kontrakter med utenlandske virksomheter, kalt "rettighetshavere", som tillater utenlandske selskaper lovlig å produsere og selge selskapets produkter. De utenlandske selskapene vil enten kjøpe lisensen direkte, betale en vanlig lisensavgift eller betale en prosentandel av deres inntekter over tid i form av royalties. Brukes ofte av produsentfirmaer, tillater lisensiering et selskap å komme inn på et marked raskt og rimelig, men gir liten kontroll over produktets utenlandske markedsføring og salg.

Eksporterer direkte

I stedet for å forsøke å samarbeide med eller gi lisens til utenlandske selskaper, vil enkelte selskaper ganske enkelt selge sine produkter til distributører i utlandet, som vil selge produktene til forbrukerne. Eksport betyr at selskapet unngår å investere penger i å utvikle produksjonsanlegg i utenlandsk marked, men transportkostnader og restriktive tariffer kan gjøre denne modusen uøkonomisk for visse produkter.

Online salg

Mange bedrifter vil forsøke å gå inn i utenlandske markeder indirekte ved å målrette utenlandske forbrukere på internett. På samme måte som eksport, beholder bedriftene sine fysiske operasjoner i sine hjemland, men leverer varer i utlandet. Imidlertid, mens i eksporten, samarbeider selskaper med lokale bedrifter, med Internett tar de ordre direkte fra forbrukerne. En fordel for denne modusen er at den er relativt billig, og medfører bare kostnaden for en nettside og markedsføring. Ulempen er at det ofte er mindre effektivt enn å etablere en fysisk tilstedeværelse på det utenlandske markedet. Forbrukerne kan bli avskrevet på grunn av fraktkostnader, plikter og avgifter som kan pålegges av regjeringen og hvor lang tid det tar for bestillingen deres å ankomme.

Innkjøp av utenlandske eiendeler

Mange bedrifter, i stedet for å starte et helt nytt venture i et utenlandsk marked, vil bare kjøpe eller investere i et utenlandsk selskap. Mens det ofte er dyrere, gir direkte investeringer det investeringsselskapet som høster fortjenesten til en bedrift som allerede er godt integrert i det lokale markedet.