Hva er meningen med evaluering og kontroll?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sammen med planlegging, organisering og styring er kontroller en av de fire hovedfunksjonene i bedriftsledelsen. Uttrykket "evaluering og kontroll" brukes noen ganger som et middel til å bryte ned kontrollfunksjonen i to separate elementer. Kontrollfunksjonen innebærer utvikling og implementering av måleprogrammer for å evaluere fremdrift mot organisatoriske mål.

Systemkontroller

Systematisk evaluering og kontroll fokuserer på metoder for evaluering av selskapets ytelse mot mål. En salgsorganisasjon overvåker faktisk salg mot kvoter. Et kundeservicefirma eller avdeling mottar undersøkelser fra kundene for å evaluere tilfredsstillelsesnivåer og serviceytelse i forhold til mål og standarder. Disse systematiske tiltakene for evaluering og kontroll tillater nye retningslinjer, opplæring og forbedrede prosesser.

Interne kontroller

Strategiske menneskelige ressurser er et annet stort område for evaluering og kontroll. Personalpersonell og bedriftsledere bruker formelle og uformelle evalueringsverktøy for ansatte til å gi tilbakemelding til de enkelte arbeidstakere. Løpende ros og kritikk forsterker positiv oppførsel og korrekte problemer. Formelle evalueringer gir mer grundig vurdering av en ansattes ytelse i forhold til jobbmål og ansvar. Trening og coaching kan oppstå når ansatte trenger å utvikle ferdigheter.