Ulempene med tradisjonell ledelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tradisjonell ledelse, ofte sammenlignet med Douglas McGregors Theory X-stil som ble skissert i sin 1960-bok, "The Human Side of Enterprise", var den fremtredende lederstilen gjennom hele det 20. århundre. Det innebærer en mye mer autoritativ og direktivform for lederskap, mens den mer populære 21. århundre Teori Y-coaching-stil handler mer om medarbeiders deltakelse og utvikling. Begrensninger av tradisjonell ledelse bidro til å bane vei for en utbredt overgang til Theory Y-tilnærminger.

Motsetter arbeidstakernes empowerment

Medarbeiderstyring, et trekk der selskapsansatte er betrodd kritisk beslutningsprosess, har blitt vanlig i tidlig 21. århundre arbeidsmiljø. Bedrifter innser at ansatte har en sterkere følelse av eierskap på jobben når de er aktivt involvert i beslutninger. Kunder har også nytte av mer umiddelbar hjelp med problemløsing. Tradisjonell ledertanking er i strid med premissene for medarbeidernes empowerment fordi den bygger på troen på at ansatte generelt mangler ambisjon, misliker arbeid og ikke kan gjøre forretningsmessige beslutninger.

Begrenset motivasjonspotensial

Tradisjonell ledelse er avhengig av lavere ordnings motivasjonsverktøy, ifølge NetMBA-nettsiden. Som en meget autoritativ stil, er ledere som opererer med tradisjonell administrasjon teknikk begrenset i deres evne til å motivere ansatte gjennom ros, coaching og konstruktiv tilbakemelding, som er felles for teori Y coaching. Tradisjonell ledelse antar generelt at rimelig lønn og fordeler er de mest effektive motivasjonsverktøyene som er tilgjengelige.

Begrenset kommunikasjon

Tradisjonell ledelse etablerer en klar separasjon mellom ledelsen og medarbeidernivået i et selskap. Dette går imot mer åpen kommunikasjon mellom ledere og ansatte i coaching management stil. Ledere stoler ofte på ansatte for å dele tilbakemelding om sine erfaringer i jobbene sine. Bedrifter er oftere inkludert frontlineansatte i å bidra til å etablere arbeidsplasspolitikk og utvikle ideer til avdelingsmål.

Kreativ Inhibering

Tradisjonell ledelse konfronterer spesielt med kreativt uttrykk. Ansatte i reklamebyråer og kunst- og designjobber skaper vanligvis mer effektivt med løs og uformell struktur. Tradisjonell ledelse er basert på en strukturert arbeidsplass der ansatte holdes til strenge standarder for profesjonalitet og ytelse. Således passer tradisjonell ledelse svært sjelden godt i disse typer arbeidsmiljøer hvor kreativ fleksibilitet er nøkkelen.