Hvorfor trenger vi standard operasjonsprosedyrer?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Standard operasjonsprosedyrer er det selskapene bruker til å skape konsistens når en prosess utføres. Den godkjente prosedyren er dokumentert i et format som er lett å følge og reduserer sjansen for feil. Tanken bak den er å redusere muligheten for menneskelig feil og å gi retningslinjer for ansatte å følge.

Konsistens

Den første grunnen til disse prosedyrene er konsistens i utførelsen av en operasjon, enten det er i industri eller avdeling. Jo mer konsistent prosessen er fra person til person, jo mindre sjanse er det kvalitetsproblemer.

Reduksjon av feil

Reduksjon av feil er en annen grunn til operasjonsprosedyrer. En skriftlig prosedyre er som et sett med instruksjoner for å utføre en oppgave. Så lenge hver person utfører oppgaven nøyaktig som prosessen er skrevet, bør det ikke være noen feil.

Kommunikasjon

En annen grunn til standard operasjonsprosedyrer er en kommunikasjonsmetode. Da forbedringer er gjort i prosesser, oppdateres operasjonsprosedyrene, og hver oppdatering krever ny opplæring. Dette gir en metode for å kommunisere prosessendringene til alle ansatte.

Anbefalt