Hvordan snakke med kunder

Anonim

Hvordan snakke med kunder. Alle har en skrekkhistorie om dårlig kundeservice. Hver bedriftseier ønsker å vite hvordan man skal lære ansatte å kommunisere godt med kundene. Å være i stand til å snakke med kunder forbedrer ikke bare den eneste erfaringen, den bygger god vilje om selskapet og bidrar til å oppmuntre til å gjenta bedriften. Å snakke med kundene riktig er grunnlaget for god kundeservice; her er hvordan du lærer god kundekommunikasjon.

Hold øyekontakt med kunden eller kundene om du snakker eller lytter. Selv om du er verdens beste lytter, vil kunden ikke tro det hvis du stirrer på gulvet. Øyekontakt skaper en forbindelse med kunden.

Empathize med kunder hvis de har et problem. Når det er klage, er den raskeste måten å finne en løsning på, å prøve å forstå kundens dilemma. Sett deg i skoene sine og still spørsmål for å bedre forstå deres problemer. Ikke bare vil dette hjelpe deg med å håndtere problemet, men det bygger god vilje.

Behandle stress på en jevn og konstruktiv måte. Å snakke med kunder kan være stressende og intense, men uansett hvor sterke dine indre følelser kan være, vær alltid rolig mens du kommuniserer. Dette hjelper kunden til å forbli rolig og føle følelsen av din kontroll over situasjonen.

Kjenn din virksomhet innvendig og utvendig. For eksempel, kanskje du bare jobber i elektronikkavdelingen i en butikk, men det er i din beste interesse å vite minst litt om de andre avdelingene, som steder og salg. Tenk på hvordan denne mentaliteten gjelder for yrket ditt.

Svar et spørsmål ærlig. Fortell alltid sannheten, spesielt når du ikke har svar. Kunder respekterer når du forteller dem at du ikke har svaret, men kan hjelpe deg med å finne noen som kan løse problemet.