Hvordan snakke med en ansatt om kropps lukt

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Rådgivning av en ansatt på kropps lukt er en av de mest ubehagelige oppgaver som ledere og fagpersoner på menneskelige ressurser står overfor. Kropps lukt samtaler er sjelden lett. Imidlertid kan manglende tilgang til kropps lukt skape et ubehagelig arbeidsmiljø for medarbeidere og kunder. Kropps lukt samtaler må tas opp med empati, omsorg og total konfidensialitet. Det er viktig å huske at kroppen lukt kan skyldes en rekke faktorer, ikke bare dårlig hygiene.

Forbered et privat møte

Kontroller at du har en nøyaktig beskrivelse av problemet. Er det en vanlig forekomst eller intermitterende?

Sikre et privat område for å gjennomføre møtet.

Skriv ut organisasjonens kleskodepolitikk og marker alle aktuelle områder.

Planlegg møtet.

Lag en handlingsplan

Forklar formålet med møtet for den ansatte. Diskuter generelt de opplysninger du har mottatt. Ikke del navnene på de ansatte som rapporterte problemet.

Be om medarbeiderens tilbakemelding. Er de klar over problemet og / eller vet de hva som kan forårsake kroppens lukt?

Hvis lukten er en medisinsk tilstand, er det nødvendig at du gjør en rimelig innkvartering per amerikanerne med funksjonshemmede. "Når personer med kropps lukt ikke klarer å redusere støtende kropps lukt til et akseptabelt nivå, kan arbeidsgivere vurdere å gi et privat kontor med et luftrensingssystem, bruke luktabsorberende produkter i arbeidsmiljøet eller tillate arbeid hjemmefra", ifølge til Office of Disability Employment Policy, en divisjon av det amerikanske arbeidsdepartementet.

Hvis lukten ikke er et resultat av en medisinsk tilstand, må du bestemme årsaken gjennom kommunikasjon med din medarbeider.

Hvis medarbeideren ikke kjenner årsaken, ber han om aktivt å vurdere kosthold, klær og hygiene i løpet av de neste to til tre dagene. Planlegg et oppfølgingsmøte. Når du har identifisert en mulig årsak, opprett en handlingsplan.

Kan problemet løses med noe så enkelt som en ny deodorant, eller med fleksible toalettbrudd? En endring i kosthold? Følg opp med medarbeiderne som først rapporterte problemet. Forsikre dem om at trinnene har blitt tatt mot oppløsning.

14-dagers oppfølging

Planlegg et oppfølgings møte med den ansatte, uavhengig av årsaken til problemet. Hvis kroppens lukt er et resultat av medisinsk tilstand, drøft de trinnene selskapet har tatt for å løse problemet. Hvis det ikke er en medisinsk tilstand, diskuter trinnene som medarbeider har tatt mot oppløsning. Gjennomgå enhver assistanse som selskapet har gitt. Påminn den ansatte at du fortsatt er tilgjengelig for dem dersom de trenger støtte for å løse problemet.

Oppfølging av rapporteringsmedarbeiderne for å sikre at problemet er løst.

Dokument den opprinnelige klagen, møteoppsummering, eventuelle tiltak mot oppløsning og oppfølgingsnotater. Lagre alt i en konfidensiell fil, vekk fra personellfilen.

Tips

  • Når det er mulig, utfør møtet ditt utenfor åpningstiden for å sikre maksimal konfidensialitet.

Advarsel

Som fristende som det kan være å ignorere klager på kropps lukt, kan det ikke føre til redusert ansattes moral, fravær og potensiell omsetning. I tillegg dersom arbeidstakeren er i en kundeservicerolle, risikerer du kundeklager.