Hvordan bli en sertifisert Paraeducator

Anonim

Paraeducators hjelper lisensierte lærere i studentopplæring og administrasjon. De jobber i førskolen, grunnskolen, videregående og videregående skoler, og kvalifiserte paraeducatorer arbeider også med studenter med spesielle behov. Formålet med en paraeduksator er å legge til rette for et positivt læringsmiljø for studenter og tillate personlig, sosial og intellektuell utvikling. Paraeducators arbeider i både private og offentlige skoler, og er basert på deres oppgaver, er kjent som lærerhjelpere, programhjelpere, biblioteksassistenter, laboratorieassistenter, lekeapparater eller ikke-ledende studenterveiledere.

Tjen et videregående diplom eller en GED-ekvivalent. En minimum videregående skole er et krav for alle paraeducators. Mens et videregående diplom kan være tilstrekkelig for ikke-tittel 1-skoler, kan skoler som hører under tittel 1 kreve ytterligere pedagogiske kvalifikasjoner. Skoler som mottar supplerende føderale midler rettet mot studenter fra lavinntektsfamilier, er kategorisert under tittel 1-programmet. Sjekk med ditt lokale fylke for notering av Non-Title 1 og Titlle-1 skoler.

Tjen 60 timer college studiepoeng eller få en toårig assisterende grad. Sammen med videregående diplom vil mange Tittel 1 skoler spørre deg om minst to år mot en bachelorgrad i utdanning eller for en toårig stipendiat. Selv om det ikke er vesentlig, vil kurs på en bachelorgrad i utdanning, en tilknyttet grad eller grunnkurs i barnutvikling, spesialundervisning, pedagogisk psykologi, sosialt arbeid eller i tilknyttet felt være nyttig. Flere samfunnskollegier tilbyr kursplaner eller tilknyttede grader skreddersydd for potensielle paraeducatorer.

Fullfør distriktet administrert vurderingstest. Alle paraeducatorer kreves for å bestå instruksjonsvurderingsprøven eller vurderingen av undervisningsassistent ferdighetsprøven. Eksamenformater, retningslinjer og gebyrer varierer for hvert distrikt. Testen måler ferdigheter i matte, skriftlig engelsk og lesing. Andre deler av testmålingens instruksjonsevner, og kunnskap om klasserom, studentstyringsstandarder og juridiske og etiske retningslinjer. Kontakt distriktets skolebureaus for detaljer.

Meld deg inn i paraeducator sertifiseringsprogram. Lokalsamfunnskollegier eller American Education Association på distriktsnivå tilbyr en sertifiseringsprosess for paraeducatorer. Søknadsgebyr, prosedyrer og retningslinjer kan variere for hvert distrikt. Vanligvis må en søker være minst 18 år gammel, ha et gyldig in-state førerkort og ingen kriminell bakgrunn. Søker skal gi transkripsjoner på videregående og høyere utdanning, anbefalingsbrev, tidligere arbeidsrekord og ferdighets- og bedømmelsestest. Dette er kravene til en grunnleggende paraeducatorsertifisering, og du må kanskje ha flere kvalifikasjoner for å være en sertifisert paraeducator for spesialbehov eller førskoleelever.