Forskjellen mellom mellommenneskelig og forretningskommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sterke mellommenneskelige kommunikasjonsevner gir grunnlag for effektiv forretningskommunikasjon. Imidlertid varierer de to typer kommunikasjon i alt fra publikum til utfordringer. For å mestre forretningskommunikasjon må du forfine kommunikasjonsevnen du bruker hver dag, slik at den er relevant for et profesjonelt og ofte mangfoldig publikum.

Publikum

Interpersonell kommunikasjon er vanligvis en-mot-en samtale med en venn eller et familiemedlem, eller en nabo eller kollega, for eksempel. Med forretningskommunikasjon er publikum vanligvis mye større, og kan inkludere noen medarbeidere, alle selskapets aksjonærer eller tusenvis av potensielle kunder. Og det inkluderer ofte folk du aldri har møtt, og kan aldri møte, for eksempel ansatte på et annet kontor eller avdeling.

Struktur

Bedriftskommunikasjon er mer formell og strukturert enn mellommenneskelig kommunikasjon, og også mer mangfoldig, som omfatter brev, brosjyrer, pressemeldinger, bedriftsnettsteder, nettsamfunn og podcaster. Stilen som brukes for hver, varierer sterkt, så effektiv forretningskommunikasjon krever å forstå de noen ganger subtile forskjellene mellom de mange typene. Mellommenneskelig kommunikasjon kan inneholde bokstaver eller e-post, men refererer vanligvis til telefonsamtaler eller ansikt til ansikt samtaler.

Intensjon

Mellommenneskelig kommunikasjon er vanligvis mer uformell enn forretningskommunikasjon. Mens mellommenneskelig kommunikasjon noen ganger brukes til å overtale, for eksempel å spørre sjefen din for en oppgang, er målet generelt å dele informasjon. Forretningskommunikasjon har imidlertid et tydeligere mål. Med en brosjyre, for eksempel, kan du prøve å overtale potensielle kunder til å ansette deg. Et interoffice memo kan forsøke å overtale ansatte til å delta i en treningsøkt eller frivillig for en fundraiser. Pressemeldinger kan sikte på å forbedre selskapets image eller skape bevissthet for sine produkter, tjenester eller samfunnsengasjement. En treningshåndbok eller ansatthåndbok forbereder nye ansatte for jobben, hjelper dagens ansatte med å lære nye ferdigheter og sikrer at alle overholder selskapets retningslinjer.

Kulturelle innflytelser

Bedriftskommunikasjon er mer utsatt for kulturelle misforståelser, fordi du har mindre innsikt i hvem du kommuniserer med. Du må kanskje kommunisere med ansatte eller forbrukere fra ulik kulturer, og forståelsen av disse forskjellene er viktig for å kommunisere med dem. I sin artikkel "3 enkle trinn for effektiv global kommunikasjon" rådgiver forretnings- og kommunikasjonskonsulent Gary Muddyman rådgivning lokale kommunister i hvert land for å hjelpe deg med å forstå de kulturelle kommunikasjonsforskjellene.

utfordringer

Med mellommenneskelig kommunikasjon kan du ikke redigere og revidere ordene dine. Forretningskommunikasjon er ofte skrevet, noe som gir tid til å finne de mest konsise ordene og frasering. Med forretningskommunikasjon møter du imidlertid en utfordring bare å få og holde publikumets oppmerksomhet. Meldingen din kan konkurrere med andre forretningsbrev, nettsteder, til og med magasiner, og du kan ikke alltid vite hva slags respons det mottok. Med mellommenneskelig kommunikasjon er personen ofte der rett foran deg, så du har fordelen av kroppsspråk, ansiktsuttrykk og tonefølge.

Anbefalt