Hva er bred skjemabilforsikring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En virksomhet som leverer last, for eksempel en lastebil eller rederi, kjøper en forsikring i tilfelle lasten er skadet eller ødelagt. Når virksomheten kjøper en fraktforsikring, har den tre alternativer, som gir varierende beskyttelsesnivåer. Den grunnleggende politikken beskytter mot de vanligste farene; Det brede skjemaet gir beskyttelse mot ytterligere, spesifikke risikoer. og det spesielle skjemaet dekker enhver risiko som politikken ikke angir, ikke er dekket.

Betydning

En bredformet fraktforsikring er en type eiendomsforsikring, da den forsikrer seg mot skade på eiendommen til en annen bedrift eller person som et kjøretøy transporterer. Transportøren må kjøpe en forsikring som dekker den vanlige verdien av lasten for å redusere risikoen for å måtte refundere eieren av eiendommen hvis en ulykke oppstår.

Grunnleggende form

Ifølge staten North Dakota Insurance Department, refunderer grunnleggende risikodekning virksomheten for skade forårsaket av vær, inkludert vind og haglskader, og inkluderer dekning for tyveri og hærverk. Den grunnleggende politikken dekker bare de risikoene en lastforsikringsselskap må dekke i henhold til statlig lov.

fordeler

En bred form politikk ligner en rytter, fordi den gir spesifikke, ekstra dekning for hendelser som standard forsikringspolicyen ikke dekker. I henhold til North Dakota Insurance Department, omfatter brede former for politikk ofte dekning for vannskader, knusningsskader forårsaket av tung snø som faller på beholderen, eller skade forårsaket av varer i lasten som faller ned under transitt og ødelegger andre gjenstander.

Krav

Noen myndigheter krever transportentreprenører som byder på et prosjekt for å holde en bred formforsikring.Myndighetene spesifiserer visse risikoer som prosjektet inkluderer, for eksempel transport av tungt eller delikat utstyr, og ber tilbudsgiveren om å kjøpe lastforsikring som dekker disse risikoene. Et forsikringsselskap kan ikke tillate transportøren å kjøpe bred form dekning for en ekstremt farlig risiko, for eksempel transport av radioaktive materialer.

Koste

Fordi bredformularpolitikken dekker mer risiko enn en grunnleggende politikk og færre risikoer enn en spesiell formpolicy, har den også en premiekostnad som ligger mellom kostnadene ved disse to andre retningslinjene. En bedrift trenger ikke å kjøpe en bred skjema politikk dersom grunnskjemaet dekker de mest sannsynlige risikoene. Spesialformularen er bare verdifull hvis det er mange ekstra farer som lastebiltransportøren må beskytte mot.

Anbefalt