Slik beregner du parkeringsforhold

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Parkeringsforhold er en formel som brukes til å sammenligne antall parkeringsplasser tilgjengelig i mye til kvadratfot av byggeplass. Byer og kommuner har normalt forholdskrav for å sikre tilstrekkelig parkeringsplass og sikkerhet for arbeidere og gjester. Disse varierer etter eiendomstype. For eksempel vil et forretningssenter generelt ha høyere parkeringsforhold enn en kontorutvikling.

Slik utfører du en standardberegning

Generelt beregnes forholdet ved å dele antall parkeringsplasser i kjøretøyets firkantede opptak, og uttrykke resultatet per 1.000 kvadratfot. Ta en detaljhandel plaza med 300 parkeringsplasser og 60.000 kvadratmeter shopping plass. For å beregne parkeringsforholdet deles 300 av 60. Resultatet er fem parkeringsplasser for hver 1.000 kvadratmeter gulvareal på torget. Det er så enkelt.

Hvorfor innebærer parkeringsforholdet?

Lokale myndigheter vil etablere et parkeringsforhold for å sikre at det er tilstrekkelig parkering til å falle sammen med en ny eiendomsutvikling. Som sådan vil parkeringsbehovene variere etter bygningstype. En generell produksjonsfabrik trenger kanskje bare to eller tre mellomrom per 1000 kvadratmeter, for eksempel, mens en kontorutvikling kan trenge fem eller seks mellomrom. En by eller fylke nettside er en god ressurs for å finne kommunens parkeringsbehov. Bedriftsutviklere eller operatører kan kontakte et by- eller fylkeskontor for å få krav om parkeringsforhold hvis de ikke blir publisert på nettet.

Leietakere har egne krav basert på antall ansatte og besøkende de trenger å huse på bygningen. For noen leietakere er et høyere parkeringsforhold ønskelig, og bygninger med god ration kan gi høyere leie.

Parkeringsforhold må overholde ADA

Americans with Disabilities Act inneholder bestemmelser som bedrifter må tildele en del parkeringsplasser til funksjonshemmede drivere, inkludert mellomrom som er minst 96 tommer brede for van tilgjengelighet. Fra 2018, for de første 100 totalt flekkene, må hver 25 plass ha et tilsvarende funksjonssted. Etter hvert som de totale stedene øker, reduseres den delen som kreves for funksjonsplass. Fra 101 til 150 steder krever et femte handikaprom, og fra 151 til 200 krever en sjette. Mellom 201 og 300 flekker er det nødvendig med et syvende sted. Fra 301 til 400 plasser dikterer et åttende handikaprom, og fra 401 til 500 totale plasser, er det nødvendig med et niende handicapsted.

Bedrifter som ikke oppfyller kravene til ADA-parkering, forventes å stoppe og gjøre det så snart det er rimelig mulig.