Struktur av kommersielle banker

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommersielle banker kalles også forretnings- eller forbrukerbanker. Disse bankene tilbyr tjenester til publikum som består av sjekker, besparelser og pengemarkedsregnskap og andre tradisjonelle banktjenester, for eksempel bankboks.

Historie av kommersielle banker

I 1933 vedtok kongressen Glass-Steagall Act i et forsøk på å unngå et annet bankbrudd. Denne loven tvang bankene til to separate forretningsenheter, verdipapirvirksomheten og kommersiell bankvirksomhet. Som et resultat var sikkerhetsbankene behandlet med investeringsvirksomhet og kommersielle banker som ga finansielle tjenester direkte til bedrifter og forbrukere.

Øverste ledelse

Aksjonærer eier kommersielle banker som velger styret. Styret er ansvarlig for å gjøre kommersielle banker lønnsomme og skape politikker for å lette dette målet.

Styret velger bankens offiserer, som er ansvarlige for å skape en forretningsstrategi basert på styrets anbefalinger. Bankens offiserer inkluderer president, visepresident, kasserer og sekretær.

Executive divisjoner

Bankansvarlige utnevner avdelingsledere, som leder opp hver bankdivisjon. Disse divisjonene varierer fra bank til bank, men de fleste inkluderer noen form for følgende: lån, kreditt, revisjon, tillit, forbrukerbank og forretning. Innenfor hver avdeling er det en president og en rekke visepresident.

Lån divisjonen overvåker en rekke kommersielle lån inkludert boliglån og auto og personlige lån.

Kredittavdelingen er ansvarlig for usikret gjeld, for eksempel kredittkort.

Revisjonsavdelingen sørger for at alle regjeringsforskrifter og bankprosedyrer følges. De overvåker også bankens interne sikkerhet.

Tillitsdivisjonen overvåker juridiske tillit for å sikre at de følger regjerings- og rettslige retningslinjer. Tillit er overordnet av en administrator som forvalter eiendom, eiendeler og tillitshaverens krav til mottakerne.

Forbrukerbanken støtter bankens detaljhandel. Dette inkluderer arbeid med andre ledende divisjoner for å løse bankproblemer og å utføre politikk.

Forretningsavdelingen håndterer alt som skal gjøres med forretningskontoer. Dette inkluderer lån, kontroll, besparelser og annen forretningsmessig bankvirksomhet.

Retail Division

Detaljhandel divisjon av en kommersiell bank grensesnittet med publikum mest. Hjørnebanken er en del av en detaljhandel divisjon i en kommersiell bank. Retail banker drives av en bankleder, som overvåker de ulike avdelingene i banken, for eksempel forretninger, lån og forbrukerbaner. Hver avdeling støttes av en tilsvarende lederavdeling.

Retail divisjonen hjelper forbrukerne å åpne og administrere kontoer, søke om lån og tilby andre banktjenester. Banktellerne er normalt den første personen en forbruker møtes når man gjør forretninger med en bank.

Commercial Banking Services

Kommersielle banker engasjerer seg i en rekke banktjenester. De behandler betalinger, overvåker avdragslån, gir notarius services, oppbevar varer i safe og utsteder bankforslag og sjekker. De større kommersielle bankene overtar også produkter som obligasjoner og direkte investorer til deres partner investeringsbank.