Hvordan bygge en Clientele

Anonim

Hvordan bygge en Clientele. En jevn kundekreds for en bedrift tar tid å bygge. Klientforholdet er så veldig viktig på grunn av tid og krefter som brukes til å skape det. Det tar et sterkt ønske om å lykkes, kombinert med beste praksis for å bygge og opprettholde kundebase hvor firmaet trives. Når en solid klientell er bygd, beskyt og opprettholde den. Din fremtidige virksomhet er avhengig av det.

Ta vare på dine nåværende kunder. De er menneskene som vil bli din beste kilde til markedsføring. Formidle spesielle kampanjer for dem. Gi dem henvisningsgaver eller anerkjennelse, og takk dem når du kan.

Utvikle et forhold til dine kunder. Send feriehilsener. Ring dem selv når du ikke vil selge dem noe. Hold kontakten og vis deg omsorg.

Bygg et nettverk du besøker regelmessig. Lang levetid bidrar til å bygge tillit. Folk ønsker å gjøre forretninger med folk de kjenner og stoler på. Gi henvisninger til nettverksmedlemmer i stedet for å alltid be dem om henvisninger.

Lag kontakter i pressen og start et løpende forhold til noen som er interessert i din virksomhet og hvem du liker og stoler på. Hold kontakten med medievennene dine, og gi deg hjelp selv når du ikke er gjenstand for en historie.

Husk klientens navn og individuelle preferanser eller en historie de fortalte deg. Hold en fil av dine beste kunder og gjør notater når du lærer noe nytt om dem.

Gi kundene dine 100 prosent hele tiden. Klienter gjenkjenner og setter pris på hardt arbeid og belønner deg med flere forretninger og bedre henvisninger.