Finans Management Techniques

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Finansiell ledelse relaterer seg til interne selskapsspørsmål, som den grunnleggende økonomiske strukturen i virksomhets- og avdelingsprinsippet. Økonomistyringsteknikker er de grunnleggende tiltakene som finansforvaltere oppnår på et generelt nivå i løpet av deres oppgaver, som omfatter et bredt spekter av tiltak og må ta hensyn til mange variabler i å bygge sine modeller.

Planleggingsprogramvare

Den grunnleggende teknikken for økonomisk styring er å planlegge for fremtiden. Derfor skal lederen bruke modeller og statistiske data til å forutsi hvordan den nåværende økonomiske strukturen i organisasjonen vil tåle over tid. Det virkelige problemet med å bruke planleggingsprogramvare er det rene antallet variabler som må settes inn for en hvilken som helst ekte modell for å gi nyttig informasjon. Lederen må ta hensyn til alle relevante variabler uten å bruke variabler som overlapper. For eksempel, hvis en finansiell leder bruker en variabel av «regjeringspolitikk» og «regulering» som to variabler, i en statistisk modell, vil modellen bli skadet, da det i realiteten er en variabel. Det grunnleggende arbeidet her er klar tenkning, ressursøkonomi og lean variabeldefinisjon. Mens det er svært teknisk, kommer det til hjertet av disiplinen.

Administrere risiko

Et av hovedområdene der de grunnleggende programvarepakker er programmert til å utføre, er i identifisering av risiko. Finansiell planlegging handler om å forutse risiko og planleggingsmetoder for å håndtere dem. For eksempel, hvis et firma vurderer å kjøpe oljefelt i Nigeria, vil finansdirektøren samle inn data om den nigerianske oljeindustrien. Risikoen som kan vise er mangel på samordning i regjeringens politikk, uhyggelig utstyr, betydelig konkurranse og korrupsjon i bransjen. Politisk umettelighet og etnisk vold vil være andre risikofaktorer. Lederen utfører deretter en sofistikert kostnads- og nytteanalyse for å se om den forventede fortjenesten kan oppveie risikoen ved å investere i det klimaet. Teknikken her er å ta disse risikovariablene og legge til en reell prislapp til dem.

Kostnadsprognose

Finansielle ledere og ledende revisorer kan bekymre seg om verdien av eiendeler, kostnader og risiko over tid. Finansielle ledere må være regelmessig involvert i prognoser for eventuell økning eller reduksjon i kostnadene. For eksempel, hvis en finansiell leder jobber for et firma som lager aluminiumsprodukter, kan en regjering i Jamaica velges som ønsker å iverksette tiltak for å nasjonalisere øyas betydelige bauxittreserver. Bauxitt er hovedbestanddelen i å lage aluminium. Lederen skriver deretter ut en rekke scenarier og deres anslåtte kostnader. Hvis regjeringen nasjonaliserer, må det bestemmes om kostnaden for bauksitt vil gå opp, hvis regjeringen er kontakten i disse sakene og hva øyens rekord i offentlige næringer er. Dette er de viktigste problemene som må tas opp for en intelligent rapport til styret.