Hva betyr et kort intervju?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Jobbkandidater danner ofte generelle inntrykk at de ikke passer for en jobb når de har et kort intervju. Mens du har et kort intervju, kan det bety at intervjueren ikke har noen interesse i deg for stillingen, dette er ikke alltid tilfelle. Utover intervjuytelsen din, kan flere faktorer påvirke lengden på intervjuet ditt.

Du mangler grunnleggende kvalifikasjoner

I noen intervjuer blir intervjuerne raskt oppmerksomme på at du mangler grunnopplæring eller erfaring som er foretrukket for jobben. Ofte kommer dette ut i en søknad, men intervjuere kan overse visse ting eller trenger å snakke med deg for å bestemme. I mange detaljhandelsmiljøer er de første intervjuene på stedet vanlige. Dette kan bety at du blir intervjuet raskt etter en søknad, og før lederen har gjennomgått gjennomgått søknaden din. Hvis du ikke oppfyller viktige krav, er det ikke nødvendig å utvide intervjuet.

Flere intervjuprosesser

Noen ganger er et første intervju kort fordi det er første skritt i en intervjuprosess som blir stadig mer involvert. Hvis en første intervjuer vet at du vil ha ett eller flere intervjuer å følge, kan han bare prøve å bekrefte at du oppfyller grunnleggende kvalifikasjoner og for å få en innledende følelse av passform for jobben. Noen ganger blir disse første korte intervjuene kalt pre-screening eller screening intervjuer.

Åpne intervjuprosess

En åpen intervjuprosess er en spesiell type intervjustruktur hvor arbeidsgivere inviterer alle interesserte kandidater til å søke og intervjue på en gitt dag. Dette er vanlig i detaljhandel, men det brukes også i andre næringer. Fordi åpne intervjuer ikke er individuelt planlagt og kan tegne en stor gruppe kandidater, er de med vilje og nødvendigvis kort. Vanligvis prøver intervjueren bare å få et førsteinntrykk om deg for å avgjøre om du skal invitere deg til et lengre intervju.

Begrenset tidsplan

En annen rimelig begrunnelse for et kort intervju er at intervjueren har mange intervjuer og begrenset tid. Kanskje han foretrekker en times intervjuer, men hans tidsplan tillater bare hver kandidat 30 minutter eller enda mindre. Noen intervjuere vil gi deg beskjed forut for at intervjuet skal være kort. Andre ganger vil du ikke vite før du ankommer eller fullfører intervjuet. Dette er en årsak til at noen kandidater feilaktig antar at et kort intervju automatisk er et dårlig tegn.