Forklaring av forskjellen mellom en prisgulv og et prisloft

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prisgulv og prisloft er like ved at begge er former for regjeringens priskontroll. En prisgulv er en minimumspris som er tillatt for en bestemt vare eller tjeneste. Et prisloft er en maksimumspris tillatt. Generelt er prisloftene i strid med den frie virksomheten, den kapitalistiske økonomiske kulturen i USA.

Pris Gulv Grunnleggende

Et prisgulv er ment å beskytte den samlede verdien av en gitt industri og produsenter ved å sette en minimumsgrense. Et gulv hindrer selskaper i å undergå standardmarkedspriser. Mens lavprisleverandører eksisterer i mange næringer, er regjeringen mest opptatt av å sette gulv i næringer hvor ulovlige operatører eller svarte markedsleverandører kan stjele virksomhet gjennom uetiske midler. En prisgulv er problematisk når markedsforsyningen ikke dikterer nok etterspørsel etter eksisterende leverandører til den prisen.

Pris takkunnskaper

Et prisloft er ment å beskytte forbrukermarkedet ved å begrense toppprisen som leverandørene kan sette. Denne kontrollen er vanlig når betydelige hindringer for oppføring hindrer konkurranse, eller når regjeringen mener det er bedre for samfunnet å minimere tilbydere. Lokale verktøy har ofte prislofter fordi de er tungt regulert av lokale myndigheter. På et typisk konkurransedyktig marked kan et tak på taket føre til mangel når den oppfattede markedsverdien overstiger taket.

Anbefalt