Hva er fordelene og ulempene med profitt og ideelle organisasjoner?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En profittorganisasjon er et selskap i virksomheten for å tjene penger til sine eiere eller aksjonærer. En ideell organisasjon er et selskap som ikke har til hensikt å tjene penger, men trenger vanligvis midler til å tilby tjenester eller støtte til publikum for å møte ulike behov. Hver forretningstype har fordeler og ulemper.

Profittfordeler

En hovedfordeler som en profittvirksomhet nyter er at hvis det lykkes, tjener det penger for sine eiere. Profittvirksomheter har også muligheten til å generere inntekter fra et bredt spekter av forretningsaktiviteter, inkludert salg av mange typer produkter eller tjenester. Ledere av profittvirksomheter har også typisk større kontroll over forretnings- og investeringsbeslutninger de gjør for sine selskaper, mens de prøver å tjene penger.

Profit Making Ulemper

En av de største ulempene med en profittvirksomhet er at den må betale skatt på fortjenesten. Det er derfor mange bedrifter er flittige i å prøve å utnytte alle tilgjengelige inntektsskatt fradrag. Profittvirksomheter må ta tøffe beslutninger, for eksempel om å reinvestere inntekter i ytterligere vekst eller å distribuere den til aksjonærer gjennom utbyttebetalinger. Lønnsomme bedrifter må også håndtere forhøyede 21. århundre forventninger om at de balanserer profittene med sosialt og miljømessig ansvar.

Ikke-profitt fordeler

Ideelle organisasjoner er generelt i drift for å gi finansiering eller tjenester som ikke er vanligvis tilgjengelige fra andre kilder til de de tjener. Da de ikke har til hensikt å tjene penger, har ideelle organisasjoner vanligvis betydelige skattefordeler over for profittvirksomheter. Nonprofits er generelt oppfattet av publikum i et mer positivt lys. Muligheter for å få tilskudd finansiering og lavere kostnader på slike ting som posttjenester avgifter er også fordeler.

Nonprofit ulemper

Nonprofits selger noen ganger produkter eller tjenester for å generere inntekter, men ofte stole de sterkt på innsamling og private donasjoner for å levere tjenester og ressurser. Å øke midler er en pågående utfordring som er spesielt vanskelig når økonomien er dårlig. Nonprofits må vanligvis rapportere hvordan de bruker pengene sine. Generelt ser regjeringen og giverne å se de fleste midler gå til tjenester og ikke administrative kostnader. Nonprofits har ofte en vanskeligere markedsføringskamp som de må motivere folk til å donere eller frivillig når de sannsynligvis ikke får noen konkrete fordeler i retur.