Kan du få sparken fra jobb hvis du har medisinske forhold?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Oppsigelse oppstår på grunn av en av to ting: ytelse eller nedsettelse. Arbeidsgivere anser atferd som en viktig del av ytelsen. Tross alt, hvis du ikke er der, kan du ikke gjøre jobben din. I noen tilfeller kan du ha en medisinsk tilstand som får deg til å være fraværende fra jobb. Kvalifiserende medarbeidere som jobber for en dekket arbeidsgiver og er kvalifisert etter familie- og medisinsk permisjon, eller FMLA, kan være i stand til å søke opptil 12 uker med ubetalte medisinske permisjoner.

Familie og medisinsk permisjon

FMLA ble grunnlagt i 1993 og beskytter de kvalifiserte medarbeiderne hvis de har en alvorlig sykdom eller deres nærstående familie har en sykdom som krever omsorg. Arbeidsgivere som ansetter 50 eller flere ansatte innenfor en 75 kilometer radius, må gi FMLA permisjon til kvalifiserte medarbeidere. For å kvalifisere seg for FMLA, må en ansatt ha jobbet minimum 1.250 timer de siste 12 månedene. Ansatte må også ha en tilstand som kvalifiserer for FMLA eller har et nært familiemedlem, inkludert en ektefelle, barn eller foreldre med en slik tilstand. Bare alvorlige og kroniske helsemessige forhold er dekket under den medisinske delen av FMLA. Familieferie er også tilgjengelig i opptil 12 uker for fødsel eller omsorg for nyfødte barn, barnesøke eller pleie av barn.

Alvorlige og kroniske tilstander

Alvorlige forhold, som definert i Family and Medical Leave Act, inkluderer sykdommer som varer tre eller flere sammenhengende dager og krever legebehandling. Sykehus, hospice og andre medisinske anleggsopphold er også dekket. Kroniske helsemessige forhold kan også kvalifisere for FMLA. Disse forholdene krever også en legeomsorg. Eksempler på kroniske helsemessige forhold er diabetes, epilepsi, hjertesykdom og kreft, selv om det er hundrevis av forhold som anses kroniske. Arbeidsgivere, spesielt i større organisasjoner, krever ofte en leges uttalelse for å verifisere hvor mye permisjon som er nødvendig for gjenoppretting.

Sertifisert leges uttalelser

Ansatte må informere sine arbeidsgivere omgående av enhver type medisinsk tilstand som kan forstyrre deres evne til å komme på jobb. Arbeidsgivere må da underrette ansatte om deres FMLA-rettigheter, inkludert antall permisjoner på den tiden, pluss eventuelle dokumenter som må fullføres. På dette tidspunktet kan arbeidsgiveren be om at du gir en sertifisert lege erklæring. Minste tid for å returnere legeoppgaven er 15 dager. Arbeidsgivere kan tillate mer tid etter eget skjønn. Unnlatelse av å gi nødvendig papirarbeid kan resultere i fornektelse av FMLA-permisjon.

Oppsigelse basert på overdreven fravær

Hvis du jobber for en arbeidsgiver som ikke er dekket av FMLA, eller du ikke er dekket av FMLA, kan overdreven fravær føre til oppsigelse av ansettelse. Overdreven fravær er en gyldig grunn for oppsigelse dersom arbeidsgiveren har en ikke-diskriminerende tilstedeværelsespolicy. Ansatte som ikke kvalifiserer for FMLA på grunn av lengden på sysselsetting eller som ikke har en kvalifiserende tilstand i henhold til FMLA retningslinjer, kan risikere oppsigelse dersom antall fravær overstiger nummeret som er tillatt på arbeidsplassen. Hvis du mener at du kvalifiserer for FMLA, men har din arbeidsgiver nektet deg, ta kontakt med en advokat.