Hvordan bedrifter markedsfører seg til deres målmarkedet?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er vanskelig for bedrifter å prøve å være alle ting for alle mennesker. I mange tilfeller er en bedre tilnærming, spesielt for mindre bedrifter, å forsøke å skille seg fra sine konkurrenter ved å utfordre en nisje i markedet. Kanskje den beste måten å oppnå dette på er å utvikle et målmarked og fokusere på å finne måter å nå det effektivt.

Identifikasjon

Et målmarked er en gruppe forbrukere eller andre virksomheter som et selskap styrer sin markedsinnsats på. Medlemmer av et målmarked har visse lignende egenskaper, som alder, kjønn, geografisk plassering eller kjøpevaner som gjør dem mer sannsynlig å kjøpe selskapets produkter eller tjenester. Bedrifter bruker ofte noen form for markedsundersøkelse for å identifisere sitt målmarked og bestemme de mest effektive metodene for å nå det.

Reklame

En av de vanligste metodene for å nå et målmarked er gjennom bruk av reklame som appellerer til bestemte grupper av mennesker. Noen typer annonsering er mer mottagelige for å målrette markedsføring enn andre. For eksempel kan avisannonsering tillate bedrifter å nå en bred gruppe mennesker i et fellesskap, men er ikke nødvendigvis målrettet mot en gruppe. På den annen side gir annonsering på en radiostasjon som tilbyr et bestemt format, mulighet for å målrette mot en mer fokusert gruppe, for eksempel de som liker kristen musikk eller sportsprogrammering.

Direkte mail

Bedrifter kan kjøpe e-postlister som inneholder navn og adresser til personer med lignende egenskaper, jobber i et bestemt yrke eller har kjøpt lignende produkter til de som selges av selskapet. Selskapet kan deretter utarbeide reklameinnretninger som salgsbrev eller spesialtilbud og sende dem til disse prospektene. Denne metoden eliminerer spild av penger som kan oppstå ved å gjennomføre en mer generell massemelding.

Nettbasert markedsføring

Den raske veksten av Internett gir også bedrifter flere muligheter for målmarkedsføring. Ved å plassere annonser på andre nettsteder som også appellerer til målmarkedet eller bruker enheter som Google Adsense til å gjøre mye av arbeidet for dem, har selskapene muligheten til å nå fremtidsutsikter over hele verden på alle tider av dagen eller natten. Utsikter kan deretter følge en lenke til selskapets nettside for ytterligere informasjon eller å foreta et kjøp.