Historien om jobbopplæring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Opplæring på arbeidsplassen (OJT) er en praktisk metode for opplæring av ansatte. Det utføres vanligvis av noen som vet hvordan man fullfører en oppgave, hvem viser deretter en annen person hvordan man utfører den samme oppgaven. I kolonialtiden ble denne form for trening kalt lærlingskap. Ben Franklin er et godt eksempel på en lærling, som lærte å bli en skriver fra en mester til hvem han var indentured da han lærte de nødvendige ferdighetene.

Tidligste former for jobbopplæring

Kinesen utviklet en filosofi i det tidlige femte århundre B.C. som tillot elevene å delta aktivt i sin egen læring. I likhet med vår nåværende case-study-metode, gjennomgikk trainees en lignelse eller et eksempel. Gruppen diskuterte da dens betydning. Omkring det tredje århundre B.C., utviklet Sokrates det vi har kommet for å kalle den sokratiske metoden. Ved hjelp av denne formen for jobbtrening stiller instruktører spørsmål til gruppen og oppfordrer dem til å oppdage svarene.

Middelalderen til det 19. århundre

Rundt 1200-tallet steg skolastikken til popularitet. Det er definert som en form for erfaringslæring eller elevbasert instruksjon der informasjon presenteres og elever bruker flere metoder for å diskutere og tolke bevis. I det 17. århundre hadde John Locke stor innflytelse på jobbopplæring og utdanning. Han uttalte at elevene lærer seg best når de lærer enkle ideer og deretter sakte utvikler disse konseptene til mer komplekse. Vår nåværende treningsmodell for klasserom er i stor grad basert på Lockes filosofier.

Det 20. århundre

Det ble gjort store fremskritt i arbeidstrening i løpet av det 20. århundre. Voksenopplæringsteori, ledet av Malcolm Knowles, viste at voksne lærte annerledes enn barn. Før Knowles funn lærte voksne hvordan de skulle utføre sine arbeidsoppgaver på samme måte som barn lærte sine leksjoner i skolen. Med fremkomsten av voksenlæringsmetodikk ble voksne mer involvert i egen trening, og aktivitetsdrevet trening begynte å erstatte tradisjonelle klasserommetoder. Voksenarbeidere brukte øvelser som tett speilte deres faktiske arbeidsmiljø og arbeidsoppgaver.

Moderne tider

Moderne jobbopplæring omfatter ny teknologi. Nettbasert læring er fortsatt mye brukt, men virtuelle og mobile teknikker er raskt på vei. Arbeiderne har mulighet til å lære å utføre sine jobber ved hjelp av applikasjoner designet av instruksjonsdesignere. Blended learning kombinerer tradisjonelle treningsmetoder på arbeidsplassen og teknologibaserte tilnærminger, inkludert datasimuleringer og virtuelle klasserom. Disse metodene gjør at folk kan lære materiale uten at det er nødvendig å reise til kurs.

Anbefalt