Faktorer som påvirker industrielle relasjoner

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Riktig industriell relasjon hjelper deg å drive din bedrift på en effektiv måte. Du kan opprettholde moral blant dine ansatte med riktig type industrielle relasjoner. Industrielle relasjoner er mer en kunst enn en vitenskap, og balanserer flere faktorer for å få det rette forholdet mellom kapital og arbeidskraft. Å kjenne faktorene som påvirker arbeidsforholdene, vil hjelpe deg med å kalibrere dette forholdet riktig.

Kommunikasjon

Kommunikasjon fungerer som en nøkkelfaktor i industrielle relasjoner. Toveiskommunikasjon mellom arbeidskraft og kapital gjør det mulig for arbeidstakere å holde seg fullt informert om forventninger til arbeidsplassen, samt endringer som påvirker dem. Ledelsen blir oppmerksom på problemer som de oppstår, i stedet for å lære om ting etter at de har nådd krisen. De kan dermed løse problemer i tide og holde rykt, innuendo og misinformasjon til et minimum.

fagforeninger

Fagforeninger kan påvirke arbeidsforholdene på en rekke komplekse måter. Når en union kommer til en arbeidsplass, kan enkeltpersoner ikke lenger forhandle seg selv. Snarere er de representert kollektivt av en tredjepart. Dette kan få ansatte til å føle at de har mer av en stemme. Det kan også gi et middel til kollektivt voldgiftsarbeidskonflikter. Ansatte har også mulighet til å registrere misnøye med deler av jobben sin gjennom klageprosedyren. Fagforeninger kan også komplisere saker ved å bringe bekymringer fra en tredjepart - det vil si. foreningen - inn i forhandlingsprosessen.

Lønn og fordeler

Lønn og fordeler er kanskje den mest åpenbare faktoren som påvirker arbeidsforholdene. Mens lønninger og fordeler ikke gjør at industrielle relasjoner går jevnere i seg selv, kan de hjelpe ansatte til å føle seg mer verdsatt. Få ting er mer frustrerende enn å jobbe for mindre enn det du føler du er verdt. Å holde lønn og fordeler i tråd med industristandarder - eller over - bidrar til å holde lokket på arbeidstakerens utilfredshet.

ideologi

Hvert selskap har en ideologi som en del av bedriftskulturen. Denne ideologien vil nødvendigvis inneholde en komponent om hvordan ledelsen er knyttet til arbeidskraft. Holdningen som et selskap har mot sine ansatte og hvordan de skal håndtere dem - for eksempel om det er større vekt på belønninger eller straffer - har nødvendigvis en innvirkning på arbeidsforholdene.

Anbefalt