Månedsluttprosedyrer for betalbare kontoer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For et selskap er månedssluttprosedyrer pengerbesparende, fordi de gjør det mulig for avdelingshoder og funksjonelle høvdinger å bestemme hvor mye virksomheten skylder og finne ut den beste og raskeste måten å betale driftsregninger på. Disse prosedyrene inkluderer aktiviteter som er så forskjellige som å verifisere lederdata, telle inventar og bestemme hvilke leverandører som skal betale først og hvilke leverandører som kan vente på betaling.

Sjekk Ledger Data

Ved slutten av måneden, dyp inn i bedriftsgjelden for å bestemme hvor mye selskapet skylder overordnet. Du kan få det totale ansvarsbeløpet ved å kombinere gjennom ulike datasammendrag, hvorav noen inkluderer en prøvebalanse, leverandørskrifter og en balanse. Ta det totale gjeldsnummeret, sett leverandørforpliktelser bortsett fra betalte långivere, bestemme hvor mye virksomheten skylder ansatte og beregne overføringer for å sende tjenesteleverandører - som utleiere, forsikringsselskaper, verktøyfirmaer og vedlikeholdsleverandører.

Count inventar

Når du har et selskaps totale erstatningsbeløp, må du kontrollere at hver av komponentene er nøyaktige. Å sjekke nøyaktigheten av utlånserklæringsdata og leverandørens regningsbeløp er enkelt - bare henvis til fakturaer som virksomheten mottok i slutten av måneden. Bekreftelse av at pengene skyldes beholdningskvitteringer er riktig, kan være litt vanskelig - derfor kan det hende du trenger å gå til bedriftens varehus, anskaffe hjelp fra lagringsmedlemmer, telle inventarelementene en etter en og forene fysisk telling med det viste beløpet på leverandørregninger.

Bestem betalingsprioritet

Hvis du arbeider i et selskaps kontoførende institutt, kan månedens sluttperiode se en flurry av aktiviteter på faktura-, analyse- og betalingsfronten. Forbered en aldringsplan for å finne ut hvor mange dager virksomheten ligger bak i betalinger. Vær spesielt oppmerksom på leverandørene i "60 dager forfalt" og "90 dager forfalt" -kategorier - det er de som du snart kan motta, uansett om du ikke allerede har det. Ta kontakt med din veileder for å sette opp den offisielle listen over leverandører til å betale basert på operativ eller likviditetsprioritet, og videresend denne listen til bedriftsskatteavdelingen.

Utarbeide Betalingsrapport etter Betaling

Etter at et selskap betaler leverandører, utarbeider regnskapsavdelingens personell vanligvis en etterlønningsrapport for å vurdere bedriftens forpliktelser og tenke på ting som solvens, kredittverdighet og strategisk ledelse. Sistnevnte praksis er viktig for å kontrollere at organisasjonens kredittevne er gunstig, å dyrke bedre og strammere bånd til leverandører og for å sikre at ingen forfalt betaling kaster selskapets samlede økonomiske omdømme fra kilter.