Hvor er kontoer betalbare plassert på en finansiell erklæring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Leverandørgjeld er en bokføring som refererer til pengene du skylder til private leverandører, for eksempel leverandører. I et regnskapsoppgave vises betalbar gjeld på debetdelen av balansen din. Det representerer en sum som du egentlig ikke eier fordi du snart må betale det.

Regnskap

Regnskap er samlinger av data som gir et omfattende bilde av den økonomiske helsen til virksomheten din. Det er en god ide for firmaet å utarbeide årsregnskap årlig. Prosessen gir deg mulighet til å fange opp bokføringen din og samle dine økonomiske opplysninger i en form som forblir konsekvent år etter år, noe som gir deg et klart grunnlag for sammenligning.

Balanseblad

Balanseblad gir et viktig puslespill i regnskapet. Balansen er et øyeblikksbilde av din økonomiske situasjon, slik at du enkelt kan sammenligne dine eiendeler og gjeld. Balansen gir et nødvendig perspektiv på resultatregnskapet. Det forteller om du har gjort fortjeneste, men ikke om du har allokert midler du tjener på konstruktive måter som legger til din nettoverdi.

Gjeld, eiendeler og nettoværdi

Saldoen din består av en del for oppføring av dine eiendeler, en annen del for oppføring av gjeld og et format for beregning av nettoverdien, ved å trekke gjeld fra eiendeler. Eiendeler inkluderer kontanter, utstyr, inventar, forretningseiendom og kundefordringer, eller penger som skyldes deg. Forpliktelser inkluderer kredittkort, forretnings- og personlig gjeld, boliglån, ubetalte saldoer på utstyr og leverandørgjeld.

Kontoer som kan betales som ansvar

Leverandørgjeld er oppført som en forpliktelse på balansen fordi den kvantifiserer mangelseparasjonsleveranser og beholdning som du har oppført som eiendeler og ærlig, bærekraftig økonomisk situasjon for å eie disse elementene fullt ut. Hvis du ikke har betalt for lager du har på hånden, øker det ikke nettoverdien din. Oppføring av leverandørgjeld som en gjeld korrigerer den potensielt feilaktige oppfatningen som kan oppstå hvis du behandler ubetalte beholdninger som en eiendel uten å kvalifisere denne oppføringen.