Hvordan teste for fullstendighet - Betalbare kontoer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Leverandørgjeld er betalinger som en virksomhet skylder leverandører til lager, forsyninger eller tjenester. Testing for fullstendighet betyr å sjekke at selskapets poster viser alle betalbare kontoer og oppgir beløpene som skyldes nøyaktig; understreke eller utelate de skyldige beløpene vil forvride balansen og gjøre et selskap ser mer lønnsomt enn det er. "Internal Auditor" -magasinet sier tester for fullstendighet er en av de grunnleggende oppgaver for revisorer som går over selskapets bøker.

Fullsteltstesting

Avstem debitorboksen med kontrollkontoen som oppsummerer storboeken. Hvis betalingen er fullført, sier Sørøst-Missouri State University, de to skal være like. Kontroller at det er kontantutbetalinger for å matche enhver reduksjon i leverandørgjeld, og hver sjekk som betaler en leverandør, har en tilsvarende konto. Hvis det er en sjekk som ikke kan matches med en konto, kan det innebære at kontoen ikke er i bøkene.

Kontakt selskapets store leverandører. Deres månedlige uttalelser bør samsvare med hva selskapet sier det betaler og skylder dem. Hvis ikke, sier Cengage at selskapet kan undergrave sine gjeld.

Gå over alt mer detaljert hvis de første testene viser uoverensstemmelser. En mer detaljert, grundig analyse kan slå opp den manglende informasjonen.

Kontroller at selskapets verdier for leverandørgjeld oppfyller standardregnskapsrutinen, sier Sørøst-Missouri. I tillegg skal selskapet presentere balansen i balansen i henhold til standardformat. Leverandørgjeld bør noteres som en gjeldende forpliktelse i finansene, og eventuelle uvanlige transaksjoner bør oppgis.