Hva gjør en bakgrunnskontroll innstilt?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsgivere streber etter å gjøre et godt valg på hver leie. I mange tilfeller må arbeidsgivere - inkludert sykehus og flyselskaper - ikke bare tenke på interessene til deres organisasjoner, men også sikkerheten til deres kunder og kunder. Bakgrunnskontroller er en del av screeningsprosessen for å hjelpe dem med å sikre at de legger etiske, trygge, kvalifiserte personer i teamene sine. Avhengig av firmaet, jobbbeskrivelsen og deres retningslinjer, kan bakgrunnskontrollene inkludere en kombinasjon av flere prosesser.

Søk etter kriminalhistorie

En kriminell historie søk er vanligvis kjernen i enhver kandidat bakgrunn sjekk. Fordi tidligere kriminell aktivitet har betydning for troverdigheten til en ansatt, brukes dette skjermverktøyet på tvers av mange bransjer og jobbklassifiseringer. Enkelte arbeidsgivere sjekker bare fylke og statlige rettshåndhevelsesregister, mens andre utfører landsdekkende søk. En kriminell fortegnelse trenger ikke nødvendigvis en person fra sysselsetting. Hvis du har en overbevisning på posten din, avslører du det når du fullfører jobbsøknaden din og autoriseringen av bakgrunnskontrollen. Arbeidsgivere overser ofte misdemeanors, spesielt hvis de ikke er relevante for arbeidets art.

Verifikasjonsbekreftelse

Din legitimasjon betyr noe, og arbeidsgivere vil sørge for at du har dem. Det er derfor bakgrunnsundersøkelser som regel å verifisere utdanningen din - særlig alle høgskoler og høyere grad og spesielle sertifiseringer. Hvis du jobber i et felt som krever handel eller profesjonell lisensiering, forvent en potensiell arbeidsgiver å sjekke det også. Noen lisensstyrelser avslører eventuelle disiplinære tiltak som en lisensinnehaver opplevde. Bedrifter ser etter disse også.

Sysselsettingshistorie

Spesielt når din erfaring er relevant for å ansette overveielser, vil arbeidsgivere vite at du faktisk gjorde det du sier du gjorde. Videre vil de vanligvis vite hvordan du har utført i dine tidligere stillinger. Tross alt folk ikke vanligvis avsløre sine problemer og svakheter. Derfor henter ledere og bakgrunnsundersøkelser referanser og snakker med tidligere veiledere når det er mulig.

Kredittsjekk

Kredittkontrollene brukes ikke så mye som andre bakgrunnsundersøkelsesverktøy. Men i jobber som har å gjøre med økonomi, pengehåndtering og som krever solidarisk plikt, vil selskaper vanligvis vite om hvordan potensielle ansatte håndterer sine egne penger. Den føderale rettighetsrapporteringsloven krever at bedrifter skal informere kandidater som ikke er ansatt på grunnlag av deres kredittsjekk. Kandidater har da rett til å be om at arbeidsgiveren deler en gratis kopi av kredittrapporten og gir dem mulighet til å bestride og løse eventuelle feil i den.

Anbefalt