Deltidsansatte får arbeidsledighetstjenester?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange deltidsansatte lurer på om de kvalifiserer for statens arbeidsledighet hvis de mister jobbene sine. Selv om arbeidsgiveren din merker deg en deltidsansatt, kan du søke om fordeler. Statens arbeidsavdeling vil vurdere din kvalifikasjon basert på tidligere lønninger. Hvis du har gjort nok penger, spiller det ingen rolle om du ble ansett som deltid. Hvis du har gått fra heltidsarbeid til deltidsstatus, kan du også samle inn ledighet ved hjelp av et tap av arbeidskrav. Du får ikke full fordel, men du kan få delvis betaling.

Definere deltid

Begrepet "deltidsansatt" er en betegnelse gitt av din arbeidsgiver, ikke regjeringen. Bedrifter bestemmer hvem som er deltidsansatt og hvem er en heltidspersonell basert på egen politikk. Noen selskaper anser noen som jobber mindre enn 40 timer i uken en deltidsansatt. Andre anser alle timepersonellene sin deltid og deres lønnede arbeidstakere på heltid. Selskapet bruker denne betegnelsen for å bestemme hvorvidt du er berettiget til ytelser, men det har ingen betydning for arbeidsledighet.

Arbeidsledighet basert på deltidsarbeid

Deltidsansatte går gjennom samme kvalifikasjonsprosess som heltidsansatte. Statens arbeidsdepartement vil se din arbeidshistorie for de siste 18 månedene. Basert på statens regler for kvalifisering, kan deltidsarbeidet ditt kanskje ikke kvalifisere deg. Hvis du har spørsmål om kvalifikasjonskravene til staten din, kan du kontakte sitt arbeidskontor (Se ressurser). Hvis du ikke er sikker på hvor mye penger du har gjort i løpet av de foregående 18 månedene, søk om fordeler uansett. Arbeidsavdelingen vil samle den nødvendige informasjonen og ta en beslutning for deg.

Motta delvis ledig arbeidsledighet

For de som mister sitt heltidsarbeid og må jobbe på deltid, er det mulig å samle arbeidsledighet for tap av arbeid. Du søker om fordelene som noen som er helt arbeidsledige. Deretter rapporterer du hvor mye penger du tjener hver uke når du sertifiserer for ytelser. Arbeidsavdelingen beregner dine ukentlige fordeler og trekker ut beløpet du har tjent gjennom deltidsarbeid. Resten, hvis noen, vil bli distribuert til deg gjennom en arbeidsledighet utbetaling. Ta kontakt med statens arbeidskontor hvis du har spørsmål om statens spesifikke regler om partiell arbeidsledighet.

Straff for ikke rapportering

Hvis du jobber deltid mens du samler inn arbeidsledighet, må du rapportere inntektene dine for hver uke til arbeidsavdelingen. Hvis du ikke gjør det, er det en forbrytelse. Du vil bli tvunget til å betale tilbake eventuelle fordeler som er feilaktig opptjent. Din stat kan også vurdere deg straffe uker, som er uker som du har rett til arbeidsledighet, men vil ikke motta betaling som en straff for bevisst skjult inntekt. I noen ekstreme tilfeller kan staten din påtale deg for forsikringssvindel, og du vil motta fengselsfrist eller heftige bøter.